Maja Noveljić-Romčević: Valerija je moja sušta suprotnost

Maja Noveljić-Romčević: Valerija je moja sušta suprotnost

Autor: | 26/01/2012

0

Poznata glumica Maja Noveljić-Romčević, koju je publika zavolela u seriji „Žene sa Dedinja“, već sa osam godina dobila je prvu televizijsku ulogu, dok je sa trinaest zaigrala u pozorištu u rodnoj Podgorici. I pored velikog scenskog iskustva koje je stekla u srednjoj školi, akademiju je upisala tek iz trećeg pokušaja, a posle tri godina studiranja u Sarajevu zbog ratnih prilika završnu godinu pohađala je u Beogradu gde je ostala da živi i već dvadeset godina je sa suprugom, scenaristom Nebojšom Romčevićem sa kojim ima sina Nikolu.
- Prvu ulogu dobila sam već sa osam godina i to mi je posebno draga priča jer sam za prvi posao morala da se izborim. Reč je o glavnoj ženskoj roli u „Jole, Jole“', prvoj dečjoj seriji „Televizije Crna Gora“, odnosno tadašnjoj televiziji Titograd. Birali su decu po školama i dospela sam do najužeg izbora u kome smo bile jedna devojčica i ja. Reditelj Bane Bastać nije se odlučio za mene i došao je da mi to saopšti. Pažljivo je birao reči i govorio mi da sam vrlo talentovana i da se savršeno ponašam pred kamerama, ali da druga devojčica ima plave oči i kosu, da je nežnija i tome slično. Ljutito sam ga prekinula i pitala: 'Tražite li vi glumicu ili lepoticu?' Zatečen, posle kratke pauze rekao mi je da sam u pravu, da traži glumicu i da sam upravo dobila ulogu - objašnjava Maja koja se od svoje prve uloge trudi da svakom liku da posebnu notu, pa je tako bilo i u seriji „Žene sa Dedinja“ koju je publika odmah zavolela. Mada po prirodi nije nesigurna ličnost i nikada i nije bila takva, izuzetno lepo je dočarala lik Valerije.
- Verujem da svako ima nesigurnosti koje se, zavisno od okolnosti, razvijaju ili umanjuju. Bilo je takvih perioda i u mom životu, ali najmanje sam nesigurna na onom polju gde je Valerija najviše - kao žena. Njena nesigurnost je posledica odluke da joj porodica bude jedini smisao života. U jednom trenutku ipak je morala da se okrene sebi - ističe poznata dramska umetnica.
Ova lepa dama već dvadeset godina je sa suprugom, scenaristom Nebojšom Romčevićem, ali njih dvoje su svega nekoliko puta radili zajedno.
- Skoro da i nismo sarađivali za ovih dvadesetak godina koliko smo zajedno. Igrala sam u njegovoj sjajnoj predstavi „Paradoks“, koja je skinuta sa repertoara pre „isteka roka trajanja“ i u dve pilot-serije koje nisu otišle dalje od toga. S obzirom na usud naše saradnje, možda je i bolje da nije češća - kaže gospođa Noveljić-Romčević koja tvrdi da je njen suprug pravi muškarac.
- Pravi muškarac je onaj koji u ženi budi najbolje. Uz pravog muškarca žena zna da je voljena, poželjna i zaštićena. Neću vam reći čime me je suprug osvojio jer to krijem od njega.
Poznata glumica i njen emotivni partner u braku su dobili sina Nikolu koji sada ima trinaest godina, a želja mu je da se jednog dana profesionalno bavi muzikom. Premarečima glumiceu žiži, ona i njen suprug nisu strogi roditelji.
- Vaspitavamo ga meko, ali tvrdo, teško, ali istovremeno lako. Pustimo ga da leti pet sekundi, pa ga uhvatimo. Učimo ga odnosu prema životu, da razvija humor, da mu mozak uvek bude uključen i radoznao, kako da se reše problemi, da stane i da pomisli: Dobro, to se desilo, idemo dalje, smisliću rešenje“. I on sam kaže da nismo strogi roditelji - zaključuje zvezda serije „Žene sa Dedinja“.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Nebojša Babić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti