Severina Vučković: Dani neizvesnosti u porodilištu

Severina Vučković: Dani neizvesnosti u porodilištu

Autor: | 18/01/2012

0

Hrvatska pop zvezda Severina Vučković već je nedelju dana na bolničkom lečenju zbog blažih komplikacija koje su joj se dogodile u osmom mesecu trudnoće. Atraktivna dama hospitalizovana je u Klinici za ženske bolesti i porodilje u Splitu drugog dana Nove godine kada je u svojoj porodičnoj kući tokom večeri počela da oseća prve tegobe. Posle blagovremene lekarske terapije, poznata pevačica se, prema rečima medicinskih stručnjaka, oseća dobro, kao i njena beba, ali je i pored najave da će biti puštena na kućno lečenje zadržana u bolnici iz preventivnih razloga. Za poznatu trudnicu najviše su se zabrinuli njeni najbliži, pre svega, verenik Milan Popović i majka Ana Vučković, ali su posle prvih razgovora sa lekarima njihovi strahovi znatno umanjeni.
- Severina je u poodmakloj trudnoći zbog blažih komplikacija i zbog predostrožnosti zadržana u bolnici. Na ordinarnoj terapiji njene tegobe su prestale, pa je lečenje završeno pre nekoliko dana dok je njen dalji boravak u bolnici potreban isključivo zbog nadzora i preventivnih razloga da se ne bi ponovo pojavile komplikacije. Severina se odlično oseća i zadovoljna je smeštajem u ovoj vrhunskoj ustanovi, a naše osoblje je izuzetno susretljivo - rekao je doktor Tomislav Strinić, načelnik Klinike za ženske bolesti i porodilje Kčiničko-bolničkog centra „Split“.
Lepa brineta smeštena je u apartmanu ove vrhunske klinike gde ječestoposećuju njeni najbliži. Kako se i očekivalo prvi su u posetu stigli njen verenik, srpski biznismen Milan i majka Ana koji svakodnevno odlaze u bolnicu da bi videli Severinu, a među prvima ju je posetio i njen menadžer i dugogodišnji poslovni saradnik Tomislav Petrović. Emotivni partner i majka hrvatske zvezde se trude da joj ništa ne fali tokom boravka u bolničkoj ustanovi, tako da joj svakodnevno donose sve potrebne stvari, dok joj je menadžer prilikom prve posete poneo knjigu čuvene američke klinike „Mayo“ „Sve o trudnoći i prvoj godini života deteta“. Tako poznata trudnica vreme tokom lečenja provodi čitajući popularno i poučno štivo gde može da se informiše o svim promenama i poteškoćama koje nastaju tokom trudnoće, kao i da se pripremi za prve godine života njene bebe. Osim toga, Vučkovićeva surfuje i internetom, pa je tako svoje fanove na „Fejsbuku“ obradovala postavivši novu fotografiju.
Vest da je lepa muzička zvezda hospitalizovana uzburkala je medije širom regiona, pa se tako nagađalo da će se Vučkovićeva poroditi prošle nedelje, međutim, njen menadžer Tomislav Petrović je demantovao te spekulacije, objasnivši da za sada nema reči o prevremenom porođaju.
Termin za Severinin porođaj je 7. februar, a okolnosti su udesile tako da je to upravo datum rođenja njenog preminulog oca. Inače, peačici i njenom vereniku već nekoliko meseci poznato da će dobiti dečaka.
- I to se poklopilo. Dete je u znaku Vodolije, a moja će mama dobiti treće unuče. Od početka trudnoće predosećala sam da nosim dečaka, zato se i nisam iznenadila kada su mi to potvrdili. Ali u drugoj trudnoći, želela bih da mi pol deteta bude iznenađenje. Ja bih zapravo stalno bila trudna -  rekla je popularna pevačica krajem prošle godine kada je odlučila da se na neko vreme povuče iz javnosti.
Inače, i pored toga što je starija prvorotkinja, atraktivna brineta je veoma lagano iznela gotovo čitavu trudnoću. Tako je do petog meseca imala koncerte širom regiona, na koje je uglavnom odlazila u društvu svog emotivnog partnera, a otkazala je samo poslednja dva nastupa od kojih je jedan bio u Vršcu, rodnom gradu njenog budućeg supruga. Posle prestanka sa koncertnim aktivnostima, lepa Splićanka je nastavila rad u studiju, pa je sa uspešnim beogradskim kompozitorima i producentima Filipom Miletićem i Milošem Roganovićem pripremila nove pesme za album koji planira da objavi na proleće. Pre nego što se potpuno povukla iz javnosti, Severina je  fanove obradovala pesmom „Grad bez ljudi“ koja je za kratko vreme postala veliki hit, a potom je u sedmom mesecu trudnoće snimila i spot za ovu numeru.
Budući da je odlučila da se porodi u Splitu, pevačica je još u decembru otišla u porodičnu kuću gde je provela katolički Božić i Novu godinu u društvu svog partnera i članova porodice. Severina i Milan su krajem godine imali još jedan povod za slavlje - obeležili su prvu godišnjicu veze.
- Godinu 2011. pamtiću po voljenom čoveku, po prvoj trudnoći, po najlepšem osećaju do sada. Eh, da sam znala da je tako dobro. Pamtiću je i po dobrim koncertima, putovanjima i svakako po pesmama „Bred Pit“ i „Grad bez ljudi“ koja me ispratila u 2012. godinu u kojoj želim da svi moji budu zdravi i da mi publika ostane srećna i vesela - rekla je nedavno poznata dama za jedan hrvatski magazin.
U skladu sa svojom željom da svi njeni budu zdravi, atraktivna brineta je i donela odluku da ostane na bolničkom lečenju radi preventive kako bi u svakom trenutku bila pod nadzorom najboljih hrvatskih lekara. U tome ju je podržao i njen verenik kome je najbitnije da njegova draga i beba imaju odličnu negu. Za sada nije poznato da li će Vučkovićeva ostati na bolničkom lečenju do porođaja ili će kada se za to budu stekli uslovi biti puštena kući, a to će zavisiti od toga kako se bude osećala narednih dana. Ovu lepoticu i njenu porodicu uskoro očekuje najlepši period u životu kada će postati majka, čemu se neizmerno raduje.  

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još