Dragica Radosavljević Cakana snima novi album

Dragica Radosavljević Cakana snima novi album

Autor: | 16/01/2012

0

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana uveliko radi na novom studijskom albumu, čiji se izlazak očekuje tokom godine. Popularna folkerka, koja se proslavila izvornim narodnim pesama, ističe da će novi disk biti stilski vrlo šarolik, a među autorima naći će se naši poznati muzičari Kiki Lesendrić, Bora Đorđević i Leontina Pat.
- S obzirom na to da su na mom repertoaru zastupljene izvorne, novokomponovane i zabavne pesme, i na ovom albumu biće najrazličitijih muzičkih stilova - rekla je Cakana.
- Trudim se da idem u korak s vremenom, ne mogu da ostanem samo na izvornim pesmama, mada je to muzika koju izuzetno volim. Kiki Lesendrić ima nekoliko kompozicija za mene i uskoro bi trebalo da ih preslušam, a jednu pesmu mi je ponudio i Bora Đorđević. Čak mi je otpevao preko telefona. Prava narodnjačka dvojka koja u Borinom izvođenju zvuči fantastično. Jedan od autora biće i Leontina, sa kojom sam sarađivala i na prethodnom albumu. Više od pola albuma je završeno, ostalo je da uvrstim još nekoliko pesama.
Na albumu će se naći i pesme Dragana Nikolića, autora pesme „Ej, dragi, dragi, božurove sadi“, komponovana u tradicionalnom duhu. Cakana na svakom albumu ima i po jednu izvornu pesmu, a ovoga puta se opredelila za pesmu „Kiša pada, trava raste“, koju je nedavno snimila za arhiv Radio Beograda.

Izvor: Novostionline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin