Kaliopi Bukle otkriva tajnu svoje lepote

Kaliopi Bukle otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 28/12/2011

0

Makedonska pevačica Kaliopi Bukle ponosno ističe da svoj mladoliki izgled duguje isključivo prirodi. Iako je u petoj deceniji života, na njenom licu se to ne vidi. Pevačica koja je svojim glasom i hitom „Rođeni“ osvojila publiku još pre više od dvadeset godina i danas uživa veliku popularnost. Nekoliko godina bila je van scene, tokom kojih je živela sa prvim suprugom i sinom u Švajcarskoj, ali želja za pesmom i publikom doprinela je da se vrati u Skoplje. Pre sedam godina upoznala je trinaest godina mlađeg glumca Vasila Zafirčeva sa kojim se venčala, ali početkom januara, bez velike medijske pompe, doneli su odluku da se razvedu. U narednih mesec dana zbog poslovnih obaveza boraviće u Beogradu, gde će o njenoj nezi voditi računa stručni tim.
Koristite li skupe preparate za negu?
- Zahvaljujući genima izgledam mladoliko. Do svoje četrdesete  nisam imala potreba da previše vremena odvajam za negu lica i tela, ali kako sam ušla u petu deceniju počela sam redovno do odlazim u studio lepote i da koristim dobru kozmetiku.
Koliko vreman posvećujete svom izgledu?
- Zbog posla kojim se bavim prinuđena sam da dosta vremena posvećujem svom izgledu. Srećna sam što oko sebe imam ekipu saradnika koji odlično rade svoj posao i koji se maksimalno trude da u svakoj situaciji izgledam lepo. Uz njih, ali i sve ove godine koliko sam na sceni sam stekla rutinu, pa ponekada mogu da se spremim i za petnaest minuta. Kada mi kosa nije sređena a nemam vremena da posetim frizera, nosim maramu ili kapu i tako prikrijem nedostatak.
Jeste li nekada eksperimentisali sa frizurom?
- Pre pet godina sam drastično promenila boju kose za potrebe snimanja spota u kojem sam morala da budem plavuša. Iako sam mogla da stavim periku, odlučila sam se za farbanje. Četiri nedelje je trajao proces dobijanja željene boje kose. Pošto sam izgorela kosu, morala sam da se ošišam skroz kratko, pa sam stavila nadogradnju. Zbog tri minuta spota žrtvovala sam svoju kosu, ali zbog krajnjeg efekta nije mi bilo žao. Ekstenzije nisam mogla dugo da podnesem i brzo sam ih skinula, posle čega sam se ofarbala u jarkocrveno. Ta faza je kratko trajalo i vratila sam svoju zift crnu boju, po kojoj sam prepoznatljiva.
Kakav stav imate prema estetskoj hirurgiji?
- Nisam protivnik estetske hirurgije, niti tretmana mezoterapije lica i podmlađivanjem radio-talasima, ali za sada nisam imala potrebu da se podvrgnem bilo kom zahvatu. Zahvalna sam prirodi što mi je podarila mladoliki izgled. Ne plašim se starenja, jer svaka bora ima svoju priču.
Na koji način održavate kondiciju?
- Posvećena sam brzom hodanju u prirodi. Imam kondicionog trenera sa kojim svakog dana prepešačim deset kilometara uz šta kombinujem vežbe. Pored toga, pre godinu dana sam počela da treniram tenis.
Vodite li računa o ishrani?
- Dan počinjem s voćem, meso nikada ne jedem sa krompirom i pirinčem, već isključivo sa salatama. Kada želim malo da smršam izbegavam hleb i slatkiše, ali kada mi organizam zatraži konzumiram integralni hleb. Protivnik sam dijeta i nikada ih ne primunjujem jer uz njih se brzo gube kilogrami, ali se još brže vraćaju.
Promenili ste način šminkanja?
- Sve je došlo sa godinama. Kako sam starija sve više koristim toplije tonove, a preko dana se minimalno se šminkam. Kada vidim svoje fotografije iz mladosti bude mi žao što sam na sebe stavljala tako jaku šminku. Sada pored sebe imam šminkera koji je pravi umetnik. Koristi MAC proizvode koje sam počela i privatno da kupujem. Koristim i „Dior“ ruževe , „Shiseido“ šminka je odlična kao i „Givancy“. Za skidanje šminke koristim „Bekutan“ vlažne  maramice.
Predstavljaćete Makedoniju na "Evroviziju" što vam je donelo dodatne obaveza, koliko imate vremena za sebe
?
- Malo vremena imam za sebe, jer poslednjih dana uglavnom gostujem na televiziji i radio-stanicama. Ponosna sam i srećna što me je državna televizija odabrala da predstavljam Makedoniju na ovoj prestižnoj muzičkoj manifestaciji. Pre šest godina uskraćena mi je ta prilika, ali sada mi je ukazana druga prilika.
Zbog čega ste odlučili da se preselite u Beograd?
- Neću definitivno napustiti Makedoniju, ali ću više vremena provoditi u Beogradu. Prijatelji su se već angažovali da mi nađu odgovarajući stan. Odlučila sam se na taj korak jer mi je potrebna još jedna baza, kutak u kojem ću se odmarati posle napornih putovanja.  Volim Beograd jer na mene pozitivno utiče.
Pre nekoliko meseci ste se po drugi put razveli. Jeste li izgubili veru u brak?
- Prihvatam život sa svim svojim iskušenjima. Verujem da negde postoji naša idealna polovina. Ne gubim nadu i osećam da će mi se tek dešavati prave stvari. Otkako sam se razvela, nemam partnera.
Vaš bivši suprug je mlađi od vas trinaest godina, koliko je to uticalo na vaš odnos?
- Vasila nisam doživljavala kao muškarca koji je mnogo mlađi od mene. Da sam se opterećivala njegovim godinama i da su mi one bile važne nikada ne bismo bili zajedno. On me je osvojio svojom zrelošću, inteligencijom i talentom. Pokazao mi je da je muškarac koji je zavredio moju pažnju. Nas dvoje smo bili zajedno sedam godina, mnogo toga smo prošli i sve dok nam je bilo lepo naš brak je trajao.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti