Karim Rašid sa suprugom Ivanom predstavlja beogradski dom

Karim Rašid sa suprugom Ivanom predstavlja beogradski dom

Autor: | 18/12/2011

0

Jednog od najpoznatijih dizajnera u svetu Karima Rašida, umetnika egipatsko-britanskog porekla, koji je odrastao u Kanadi, čuveni magazin "Tajm" nazvao je „najpoznatijim industrijskim dizajnerom u celoj Americi“. Markantni pedesetjednogodišnjak postao je dizajnerska legenda osvojivši više od tri stotine nagrada u trideset pet zemalja. Kreativan u svim apsektima, izradio je idejna rešenja za dizajn čuvenih brendova, ali i enterijere poznatih hotela, restorana i izložbenih prostora u svetu.

Prethodnih godina počeo je da sarađuje sa nekim beogradskim dizajnerima na zajedničkim projektima, a potom je postao neraskidivo vezan za prestonicu Srbije. Zaljubio se u Beograđanku Ivanu Purić. Ljubavna priča, poput filmske, krunisana je venčanjem u Njujorku 2008, a godinu dana kasnije i u Beogradu. Zbog ceremonije zavetovanja na večnu ljubav u pravoslavnoj crkvi Karim se krstio. Svoju ljubav prema našem narodu stalno je isticao u javnosti iako je bračni par za stalnu adresu izabrao Njujork, na šta su najviše uticali njihovi poslovi. Umetnik je profesionalno najviše angažovan upravo u „Velikoj jabuci“, dok njegova supruga neobične lepote radi kao hemijski inženjer u tamošnjem istraživačkom centru kompanije „L'Oreal“.


Par, obavijen aurom ljubavi, pleni energijom dok sa uživanjem pozira za magazin „Hello!“ u svom beogradskom stanu. Njihov dom uređen je u prepoznatljivom Karimovom stilu. Simpatični bračni par započinje priču o tome kako su se upoznali.
Ivana: Upoznali smo se slučajno u Beogradu. Karim je bio gost-predavač na  beogradskoj „Nedelji mode“, posle čega su domaćini ovog događaja organizovali zabavu u njegovu čast u Muzeju savremene umetnosti. Te noći izašla sam sa prijateljima i jedan od njih, arhitekta, predložio je da odemo na tu zabavu jer je bio pozvan. Čim smo stigli, Karim mi je prišao, i rekao mi da sam najlepša devojka na zabavi. Nasmešila sam se i počeli smo da pričamo. Samo smo petnaestak minuta proveli razgovarajući, a ja sam već morala da idem. Pitao me je za broj telefona, ali sam insistirala na tome da zapiše moju mejl adresu. Nekoliko meseci smo se svakodnevno dopisivali, kada smo se konačno dogovorili da se nađemo u Seulu, u Koreji, kako bi naš prvi susret bilo hiljadama kilometara daleko od naših domova.


Da li je to bila privlačnost na prvi pogled?
Ivana: Definitivno jeste. Posle našeg upoznavanja celo veče i noć sam provela razmišljajući o njemu. Pri prvom susretu privukao me je svojom inteligencijom, originalnošću, izgledom i načinom ophođenja prema meni, koji je bio nežan i pun poštovanja, ali istovremeno i zavodnički i šarmantan. Osim toga, koliko često srećete zgodnog muškarca u pink odelu koji ima dva doktorata i dovoljno je hrabar da vam priđe dok stojite okruženi sedmoricom muškaraca.


Kada ste znali da je veza postala ozbiljna?
Karim: Naš prvi sastanak se desio u Seuli i tada sam znao da sa Ivanom želim da budem zauvek. Tih devet dana koje smo tamo proveli bili su blaženi i iskreno sam se zaljubio. Tada je već bilo ozbiljno i zapravo sam pokušao da je dovedem sa sobom u Maleziju, ali nije imala vizu. Bio sam očajan što moram da je ostavim i nisam znao kada ću ponovo moći da je vidim.


Kako je došlo do prosidbe i da li je taj trenutak bio romantičan?
Ivana: Od kada smo počeli da se zabavljamo, oboje smo uvek pričali o tome da želimo da provedemo život zajedno. Naša veza je od početka bila vrlo intenzivna i ozbiljna. Tako da je trenutak kada me je Karim zvanično pitao da se udam za njega, pet meseci od početka našeg zabavljanja, došao potpuno spontano i prirodno. Bilo je to na našem odmoru u Antaliji. Doneo mi je prelepi prsten koji je dizajnirao za kompaniju „Gollay“. Kad sam stigla sa aerodroma u hotelsku sobu, čekao me je sa prstenom, klečeći na jednom kolenu. Naravno, rekla sam „da“.


Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Dejan Milićević i Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti