Rade Šerbedžija: Ceca Ražnatović poseduje raskošan talenat

Rade Šerbedžija: Ceca Ražnatović poseduje raskošan talenat

Autor: | 13/12/2011

0

Vest da će od januara na televiziji „Hepi“ početi da se prikazuje serija „Nečista krv“ nastala od istoimenog filma mnoge je obradovala, a njenog glavnog glumca Radeta Šerbedžiju je zatekla. Proslavljeni umetnik sa zavidnom holivudskom karijerom nije upućen da će ostvarenje Stojana Stojčića, koje je pre dvadeset godina snimljeno u Vranju, na lokaciji Markovo kale biti emitovano. Šerbedžija koji trenutno živi na relaciji Turska-Francuska zbog snimanja filma „Oteta“ rado se prisetio saradnje sa tada maloletnom pevačicom koja je tek počela da krči estradni put - Svetlanom  Cecom Ražnatović.
- Kada smo snimali „Nečistu krv“, Ceca je imala sedamnaest godina i bila je veoma simpatična i interesantna devojka. Izvedbom pesama koje se mogu čuti u filmu pokazala je da je izvrsna pevačica, ali se odlično pokazala i kao glumica. Videlo se da ima talenta. Dobro se snašla u svim scenama. Tada sam je video prvi, ali i poslednji put - kaže za magazin „Hello!“ Rade Šerbedžija.
Velikom umetniku je drago što će kadrovi koji do sada nisu bili viđeni, a u kojima se pojavljuje Ceca, biti vraćeni u seriju, jer ranije nije krio da mu je žao što te scene publika nije imala priliku da vidi.
- Ceca je bila tinejdžerka i za sve nas veliko otkriće, a igrala je ulogu pevačice. Zašto film odmah nije prikazan ne znam. U prvobitnoj verziji izbačene su sve njene scene što je veoma osiromašilo film - rekao je tada Šerbedžija.
Pored Šerbedžije, koji glumi gazda-Marka, u ovom ostvarenju igraju i Ljuba Tadić kao efendi-Mito, Maja Stojanović kao Sofka, Meto Jovanovski kao Agim, Ružica Sokić kao stara Sofka i mnogi drugi. Ostvarenje koje je nastalo po delima Bore Stankovića „Nečista krv“ i „Koštana“ režirao je Stojan Stojčić koji je svojevremeno izjavio da je Cecu angažovao po preporuci, ali da nije pogrešio jer se odlično snašla u svim glumačkim zadacima i da je bio iznenađen talentom koji je pokazala.
- Kada sam počeo kasting za „Nečistu krv“, neko mi je preporučio Cecu, za koju su rekli da je talentovana i da hoće da polaže prijemni za Akademiju. Bila je neverovatno prirodna. Zvao sam je na jedno probno snimanje u Vranju i već je tu pokazala da je pravi partner Šerbedžiji i Ljubi Tadiću. Da je upisala Akademiju, imala bi karijeru kao Olivera Katarina. Sećam se da su jednog dana Šerbedžija i Ceca pobegli sa snimanja i u hotelu improvizovali tonski studio. Rat je već žestoko tresao bivšu Jugoslaviju, a oni su otpevali i snimili antiratnu pesmu „Neću protiv druga svog“ - izjavio je tada Stojan Stojčić.
Glumac koji je u vreme rada na ovom ostvarenju živeo u srpskoj prestonici imaće priliku da isprati nekoliko epizoda, jer će u vreme njihovog prikazivanja boraviti u Beogradu zbog koncerta koji će održati 21. januara u zemunskom pozorištu „Madlenianum“.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin