Benisio del Toro: Želim da režiram

Benisio del Toro: Želim da režiram

Autor: | 11/12/2011

0

Oskarovac Benisio del Toro, koji je režirao jedan deo filma ''Sedam dana u Havani '', izjavio je da je rediteljski posao veoma zahvalan i da planira da ostane da radi iza kamera.
- Motivacija umetnika, koji rade po 14 sati dnevno i njihovo poverenje koje imaju u mene - to je nešto posebno - rekao je del Toro na konferenciji za novinare u Havani gde će biti prikazan film ''Sedam dana u Havani'' na godišnjem filmskom festivalu, dodavši da mu takav odnos sa glumcima daje dodatnu motivaciju da režira opet.
Na projektu ''Sedam dana u Havani'', čija je koprodukcija francusko-španska, radilo je sedam režisera iz svih krajeva sveta.
Film se sastoji od sedam kratkih priča, koje su bazirane na kratrkim pričama kubanskog pisca Leonarda Padure. Svaka priča se dešava različitog dana u nedelji, a svaka od njih prikazuje drugačiji pogled na kubansko društvo.
Del Toro je režirao prvi deo filma pod nazivom ''The Yama'' koji pripoveda o mladom Amerikancu koji putuje u Havanu na filmski festival.
- Ova kratka priča prikazuje kako ljudi mogu sačuvati svoje dostojanstvo - rekao je glumac.
Američki glumac Džoš Hačerson, koji igra glavnu ulogu u ''The Yama'', izjavio je da je del Toro mnogo vikao tokom snimanja, ali da je odličan reditelj i da bi voleo ponovo da radi sa njim.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin