Anabela Bukva otkriva tajnu svoje lepote

Anabela Bukva otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 06/12/2011

0

Da žena uvek treba da bude negovana i uredna Anabelu Bukvu naučila je majka. Pored karaktera, od nje je pevačica nasledila i lepotu, a sve ono što ju je naučila Anabela danas prenosi na svoje kćerke. Često sa starijom šesnaestogodišnjom Lunom odlazi u kozmetički salon, a kada poraste, pridružiće im se i šestogodišnja Nina, kojoj majka već kupuje dečju šminku. Anabela smatra da se sreća i zadovoljstvo najpre vide na licu, što se konačno i na njoj primeti jer joj u životu sve ide onako kako je priželjkivala.
Jeste li od onih žena kojima je dobar izgled na prvom mestu?
- Ne opterećujem se svojim izgledom. Vodim računa o sebi, ali ne mogu reći da sate odvajam za negu. Lice čistim dva puta dnevno, ujutru i uveče. Kozmetičarka mi je preporučila tonik „Biologique rechekcha P 50“ kojim sam prezadovoljna, jer otkako ga koristim pore mi nisu zapušene kao ranije. Umivam se isključivo hladnom vodom i obavezno stavljam antirid kremu oko očiju. Posle tuširanja telo mažem buterom od kokosa ili vanile proizvođača „Body shop“. Gust je, dovoljno mastan i odlično miriše.
Da li ste isprobali tretman lica radiotalasima?
- Nisam, ali sam išla na mezoterapiju lica. Tim tretmanom sam oduševljena, jer se iglicama u srednji sloj kože ubacuju minerali i vitamini. To je nešto grublji kozmetički tretman posle kojeg lice dobije svežinu.
Koliko vam je bitno da vam kosa i nokti budu uredni?
- Konačno mogu da kažem da sam zadovoljna kako mi kosa izgleda. Raznim tretmanima sam uspela da je oporavim. Čestim farbanjem, blajhanjem, izvlačenjem pramenova i feniranjem skroz sam je uništila. Zahvaljujući mom frizeru kosa mi ponovo blista. Bitno mi je i da su mi nokti uvek sređeni. Godinama sam nosila „francuski manikir“, a sad sam počela da koristim gelove u boji. Krenula sam od roze nijanse, pa sam prešla na crvenu, zatim na ciklama, a sada su mi nokti u teget boji. Manikir radim svake dve nedelje.
Da li se privatno šminkate isto kao i kada ste na sceni?
- Privatno ne koristim toliko jaku šminku kao za nastup. Izbegavam puder, koristim toniranu kremu. Najviše mi odgovara „Bourjois“ krema koja sadrži veliki broj vitamina i čak šesnaest sati štiti kožu. Oduševljena sam i rotirajućom maskarom istog brenda, odlično izvlači trepavice. Karmin ne upotrebljavam već sjaj za usne u boji kajsije. Kada sam pred kamerama ili na koncertu, tada je neophodno da imam jaču šminku. Za posao koristim isključivo „Mac“ proizvode, jer se ispostavilo da su najbolji. I posle dva sata igranja na sceni lice izgleda odlično.
Na koji način održavate vitku liniju?
- Ranije sam posećivala teretanu, ali sam poslednjih meseci počela da idem na „Miha bodytec“. Reč je o napornom treningu koji traje pola sata, ali ima efekat kao da se dva sata provede u fitnes sali. Sve se radi na jednoj spravi koja kombinuje jogu i brojne vežbe, a struja je glavni otpor. Posle toga na istoj toj spravi se deset minuta radi kik-boks. Vežba se u odelu koje podseća na ronilačko.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti