Jelisaveta Karađorđević: Boravak u Kaliforniji sa najmilijima

Jelisaveta Karađorđević: Boravak u Kaliforniji sa najmilijima

Autor: | 26/11/2011

0

Princeza Jelisaveta Karađorđević provela je tri nedelje u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je bila u poseti kod kćerke Katarine Oksenberg, poznate glumice. Naša pripadnica kraljevske krune ushićena je što je provela kvalitetno vreme sa kćerkom, njenim suprugom Kasperom van Dijenom, takođe glumcem, i sa unukama - Indijom, Majom i Selsest.
- Radosna sam što sam provela predivne trenutke u druženju sa porodicom. Osim što sam bila smeštena u Katarininom domu u Malibuu, posetila sam i prijateljicu Mirjanu Samardžić koja živi San Francisku - za magazin „Hello!“ kaže elegantna princeza, čija je kćerka Katarina glumila Amandu u legendarnoj seriji „Dinastija“.
Jelisaveta kaže da su joj mlađe unuke priredile zanimljivo iznenađenje, zahtevale su od nje da se kostimira za „Noć veštica“.
- Desetogodišnja Maja i dve godine mlađa Selsest insistirale su na tome da na glavi nosim rogove za „Noć veštica“. Maja, koja je nosila kostim kengura, osvojila je te noći nagradu za najmaštovitiju i najsmešniji masku - kroz osmeh govori princeza, ne skrivajući ponos što ima tri preslatke unuke. Sa kćerkom, pedesetogodišnjom Katarinom, provela je nezaboravan dan posvećen sećanju na Elizabet Tejlor, legendu svetskog filma.
- Bile smo na svečanosti u Los Anđelesu koju su u njenu čast priredili radnici Holivuda u studiju „Warner Brothers“, kojoj je prisustovalo mnogo značajnih i poznatih ličnosti. Domaćin svečanosti, na kojoj se slavio glumičin život i rad, bio je poznati glumac Kolin Farel, a prisutno je bilo četiri stotine gostiju. O Elizabeti su govorili: glumci Majkl Kejn i Majkl Jork, kćerka Ričarda Bartona - Kejt, koju je pokojna glumica svojevremeno usvojila, i Elizabetin sin Majkl Vajlding. U publici je bio čuveni pevač Elton Džon.
Jelisaveta je tokom boravka uzela teniski reket i zaigrala tenis koji dvadeset godina nije igrala zbog bolova u kičmi.
- Počela sam ponovo da igram tenis i bilo mi je jako čudno, jer tolike godine nisam uzela reket u ruke. Igrala sam tamo, i sada imam želju da se i u Srbiji posvetim tome, jer volim taj sport. Ni sama ne znam zašto sam ovoliko pauzirala, verovatno ima veze sa mojim bolovima u kičmi. Sada sam spremna da ignorišem te probleme zarad zabavne igre - kaže veselo princeza i dodaje da je Katarinin kućni ljubimac, sijamski mačak, stalno spavao u unutrašnjosti njenog otvorenog kofera.
- Sijamski mačak mnogo voli da spava kod mene. Kada sam stigla i raspakivala se, kao i kada sam se spremala za povratak, samo je vrebao trenutak da uđe u moj kofer, gde je rado spavao. Kao da jedva čeka da dođe u Srbiju - šali se graciozna dama koja nije prisustovala proslavi pedesetog rođendana kćerke Katarine.
- Stigla sam nekoliko dana posle rođendana, tako da, nažalost, nisam bila na zabavi. Kupila sam joj prelep krzneni prsluk za poklon, kao i orhideje, jer obožava cveće. Iako sam propustila rođendansku zabavu, prisustvovala sam zanimljivom skupu koji je upriličila u njenoj kući. S obzirom da je ambasador „Childhelp“ humanitarne organizacije, trideset sedam žena je bilo u njenoj kući dva dana, koliko je trajao skup. Razgovarale smo o pametnim stvarima što je za mene nezaboravno iskustvo - zaključuje Jelisaveta koja otkriva da je tokom boravka u Kaliforniji kupila samo teniski reket i vitamine.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti