"Jagodići": Nastavak priče o vojvođanskoj grofovskoj porodici

"Jagodići": Nastavak priče o vojvođanskoj grofovskoj porodici

Autor: | 12/11/2011

0

Grofovska porodica Jagodić krajem januara sledeće godine vratiće se na televizijski ekran. Svi koji su voleli da prate dogodovštine braće Jovana i Branka Jagodića, njihovog polubrata Lajka, oca Milana, kao i ostalih junaka serije „Sva ta ravnica“ sa radošću su dočekali vest da će priča o uglednoj vojvođanskoj familiji dobiti svoj nastavak, ali ovoga puta pod nazivom „Jagodići“. Brojna glumačka ekipa predvođena Dejanom Lutkićem, koji je i producent oba dela, već dva i po meseca vredno radi na snimanju dvanaest  novih epizoda.
- Nastavak će se po mnogo čemu razlikovati od prvog dela. Priča je dinamičnija, stvari se dešavaju intenzivnije, a i dosta je novih glumaca. Snimanje uglavnom teče po planu, uz neke nepredviđene okolnosti koje se uvek dešavaju. Trenutno radimo noćne scene kada se temperatura spušta ispod nule, ali mi na sebe „stavljamo“ što više garderobe, pa se nekako zaštitimo od hladnoće - kaže Dejan.
Radnja serije smeštena je u tridesete godine prošlog veka i imaće elemente drame, horora i trilera. Osim stare ekipe glumaca u kojoj su Dragan Nikolić, Gordan Kičić, Ivan Bosiljčić, Vojin Ćetković, Gorica Popović, u nastavku će se pojaviti i Nataša Ninković, Sloboda Mićalović, Nina Janković i Zorana Bečić. Iako je bilo najavljeno da će se u ovoj seriji, koja će se emitovati na „Radio-televiziji Srbije“, pojaviti Marija Karan, zbog obaveza u inostranstvu angažman je morala da odbije. Umesto nje igraće novosadska glumica Slavica Vučetić. Nataša Ninković je zadovoljna što je dobila rolu u nastavku ove serije.
- Tumačim lik spiritualke koje su u to vreme bile retka pojava u Vojvodini. Moj lik ima planira da gledanjem u budućnost dođe do svog plena, a to je Jovan Jagodić, vlasnik kaštela. Ipak, u ostvarenju te namere pojavljuje se teškoća, ona se zaljubljuje u njega. Na snimanju nam je zanimljivo, a meni je drago da radim sa Dejanom Lutkićem - kaže Nataša.
Najviše scena, kao i u prvom delu, snima se u malom banatskom mestu Kulpinu, u kaštelu Dunđerskih koji u seriji predstavlja dom porodice Jagodić. Neki od kadrova rađeni su i u okolini Novog Sada. Jedan od likova koji je oduševio gledaoce još u prvom delu je Gordan Kičić u ulozi Branka Jagodića.
- Zaplet „Jagodića“ zanimljiviji je nego u seriji „Sva ta ravnica“. Reč je oromantičnoj triler-priči sa primesama melodrame. Snimanje bi trebalo da završimo početkom novembra. Dane kada ne snimam koristim da dođem u Beograd i provedem ih sa suprugom i kćerkom, a imam i mnogo obaveza na filmu „Ustanička ulica“ i u predstavama u kojima igram. Novi Sad je blizu Beograda, pa ni porodica ni ostali poslovi ne trpe zbog mog angažmana u „Jagodićima - kaže Gordan.
Nina Janković, kojoj je pripala uloga devojke Aleksandre koja potiče iz porodice Bogdanović, nekadašnjih prijatelja Jagodića, doživljava avanturu sa Brankom i zadovoljna je što joj je u seriji partner Gordan Kičić.
- Prethodne nedelje snimali smo noću, ali i pored hladnoće nije bilo tenzije. Smeh je ono što nam olakšava rad. Prezadovoljna sam saradnjom sa rediteljem Miroslavom Lekićem. Nije mu teško da mi odgovori na mnoštvo pitanja koje mu postavim. U slobodno vreme sa kolegama odem na piće u neki kafić, a nedavno smo bili i najednojsvirci - kaže Nina.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti