Pola sata sa... Nataša Ninković

Pola sata sa... Nataša Ninković

Autor: | 10/11/2011

0

Šarmantna umetnica, koja je u svet filma ušla na velika vrata i ostvarila blistavu karijeru, ponosna je na stabilan brak i brižljivo vaspitane desetogodišnje blizance.
Jeste li uzbuđeni zbog početka emitovanja serije „Cvat lipe na Balkanu“?
- Prvi put mi se desilo da sam bila baš uzbuđena pred emitovanje serije koju radim i da sam imala tremu. Dok smo snimali imala sam osećaj da radimo pravu stvar, jer smo veoma predano i ozbiljno pristupili poslu. Nadam se da će to gledaoci primetiti, a meni je veoma bitno da i ja budem zadovoljna. Pošto je u seriji opisana sudbina jedne jevrejske porodice verujem da smo uspeli da prikažemo punoću koju svi likovi poseduju. Imam takav osećaj, a on retko vara.
Igrate lik Riki Salom koji je za mnoge najintrigantniji, da li je za vas bio veliki izazov?
- Riki mi je bila izuzetno zanimljiva zbog stalne unutrašnje borbe koju vodi. Nikada do sada nisam imala priliku da igram lik koji toliko želi da ostane veran nekim svojim idealima, makar i na svoju štetu. Ona stalno ide glavom kroz zid i ne pristaje na kompromis - zbog čega plaća visoku cenu. To je za nju kao osobu bilo teško, a meni kao glumici je bio veliki izazov.
Posedujete li neke njene osobine i govorite li uvek ono što mislite poput nje?
- Nisam toliko razmišljala o sličnosti između mene i Riki dok sam gradila lik. Lično se nisam slagala sa mnogim njenim postupcima, ali sam uspela da je razumem i zavolela sam je tako da mi nije bilo teško da opravdam bilo koji njen postupak. Ova serija opisuje život porodice Salom posle Drugog svetskog rata kada su individualci kakva je Riki bila loše prolazili. Ni sada se vreme nije mnogo promenilo, ali ja još mogu da govorim ono što mislim i da razmišljam svojom glavom.
Poznato je da volite modu, da li su vam se dopali šeširi koje je vaša junakinja pravila u seriji?
- Reč je o divnim šeširima koji su vrlo lepo prikazani. Međutim, ja ne znam ko je pravio te lepe asesoare za čiju nabavku je bila zadužena kostimografkinja Ivanka Krstović.
Često sarađujete sa vašim kumom Vojinom Ćetkovićem, koliko vam to olakšava posao?
- Vojin i ja smo dugo najbolji drugari, u međuvremenu smo postali i kumovi tako da volimo da radimo zajedno. Međutim, to što smo privatno bliski ne mora da znači da kao glumci ne razmišljamo na isti način i upravo zbog toga smo odličan par, i na sceni i ispred kamere. Osećam veliku sigurnost kada radim sa njim, a samim tim i zadovoljstvo i olakšanje.
Planirate li da odete uskoro na porodični odmor?
- Poslednjih meseci mnogo radim. Trenutno završavam snimanje serije „Jagodići“, a posle toga ću snimati film „Smrt čoveka na Balkanu“ sa rediteljem Miroslavom Momčilovićem. Tu se posao ne završava, jer i sa Slobodanom Unkovskim planiram da radim jednu novu predstavu. Ipak, verujem da ću sve obaveze završiti do Nove godine kada planiram da negde otputujem sa porodicom i da se malo odmorim.
Volite li da sa sinovima, jedanaestogodišnjim Lukom i Matejom, gledate filmove i serije u kojima glumite?
- Moji sinovi retko kada pokazuju interesovanje da gledaju ono što ja radim, a, s druge strane, meni je malo neprijatno da sa njima gledam sebe na televiziji, tako da nemamo taj običaj. Jedina serija koju sam radila, a koju su oni pratili je „Ranjeni orao“ i imali su dosta komentara koji su uglavnom bili vrlo duhoviti.
Da li biste voleli da oni krenu vašim stopama i planirate li možda da ih upišete na časove glume?
- Nemamo takve planove. Ne bih volela da budu glumci, a srećom ni oni nemaju takva interesovanja.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin