Jelena Gavrilović: Glumica u ulozi manekenke

Jelena Gavrilović: Glumica u ulozi manekenke

Autor: | 05/11/2011

0

Glumica Jelena Gavrilović nedavno se oprobala u ulozi modela kada je angažovana kao zaštitno lice modnog brenda „Frateli“ za predstojeću sezonu. Lepa brineta odlično se snašla u novoj ulozi koja je za nju bila veoma inspirativna, a ovaj posao je rado prihvatila jer i privatno voli da nosi kožne jakne ovog poznatog proizvođača.
- Sa brendom „Frateli“ počela sam da sarađujem veoma spontano pošto me je moj prijatelj, fotograf Slobodan Pikula, preporučio čelnim ljudima te kompanije. Budući da privatno izuzetno volim njihovu garderobu, rado sam prihvatila ponudu i prvi put sam uradila kampanju za jednu modnu marku. Nosim najlepša iskustva sa snimanja kataloga jer su u ekipi bili profesionalci sa kojima sam veoma lepo sarađivala. Muški deo kolekcije promoviše maneken Saša Denčić sa kojim je takođe bilo lepo raditi, a ispostavilo se i da je kombinacija glumice i manekena pun pogodak. Konačno, mnogo mi je drago što su fotografije životne i što izgledaju poput scena iz nekog dobrog filma. Veoma volim modu i kupoholičarka sam, pa mi je ovo iskustvo još draže - objašnjava Jelena koja je široj publici poznata po zapaženim ulogama u filmovima „Na lepom plavom Dunavu“ i u kontroverznom ostvarenju „Srpski film“, dok je pozorišna publika zna kao Šilu iz predstave „Kosa“.
- Odrasla sam u Lazarevcu, a kao mala svirala sam violinu i pohađala muzičku školu, tako da sam neko vreme želela da se bavim pevanjem, ali sam na kraju ipak odlučila da je bolje da budem glumica koja zna da peva nego pevačica koja zna da glumi. Zbog toga sam posle treće godine Gimnazije konkurisala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde sam i primljena - priča atraktivna umetnica koja je četiri godine provela u prestonici Vojvodine, a po završetku studija se preselila u Beograd:
- Imala sam odlične drugove na klasi, ali mi Novi Sad kao grad nije mnogo prijao, tako da sam odmah po završetku školovanja spakovala kofere i došla u prestonicu. Na početku karijere dobijala sam brojne ponude za posao, ali se nijedan od tih projekata nije ostvario. U jednom trenutku sam pomišljala da odustanem od glume i da počnem da se bavim nekim drugim poslom. Međutim, onda sam dobila ulogu u filmu Darka Bajića „Na lepom plavom Dunavu“ za koji sam pre tri godinena Filmskom festivalu u Nišu dobila i nagradu. Potom je usledio i kontroverzni „Srpski film“ koji je izazvao burne reakcije, a rolu u njemu sam prihvatila čim sam pročitala scenario, jer sam bila svesna da nikada više u karijeri neću imati priliku da radim nešto slično.
Poznata glumica je veliki ljubitelj putovanja na kojima najradije provodi  slobodno vreme i najbolje se relaksira.
- Pošto je moj tata turistički radnik odmalena često putujem i to su mi najdragocenija životna iskustva. Navikla sam da tokom leta i po dva puta idem na more, a zimi na skijanje. Do sada sam imala priliku da obiđem gotovo čitavu Evropi i deo Amerike, ali postoje neke daleke destinacije koje tek planiram da obiđem. Uspomene koje čovek ponese sa putovanja ne mogu ni čim da se kupe i svi ćemo ih se jednog dana najradije sećati - objašnjava atraktivna glumica koja ne voli da pravi velike planove za budućnost.
- Budućnost je u našoj zemlji neizvesna, a ja se trudim da svoj život osmislim tako da mi bude interesantan i da budem srećna. Ne pravim velike planove ni kada je reč o poslu i privatnom životu , mada ne volim da razdvajam te dve oblasti, jer radim posao koji volim, i to je moj život - zaključuje Jelena  Gavrilović. 

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Slobodan Pikula

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin