Đurđa Stojiljković: Laskava titula

Đurđa Stojiljković: Laskava titula

Autor: | 04/11/2011

0

Jedina Srpkinja koja se našla u prestižnom „Pireli“ kalendaru, dvadesettrogodišnja Đurđa Stojiljković nedavno je imala čast da je poznati modni časopis „Marie Claire“ proglasi za manekenku godine. Njen zanimljiv lik trenutno krasi kampanje nekih prestižnih modnih kuća - „Chopard“, „Givenchy skin care“, „Jean-Paul Gaultier Sun Glasses“. Vitka Pančevka od početka uspešne internacionalne karijere radila je samo revije najboljih modnih kreatora, a tako je bilo i na pariskoj „Nedelji mode“ gde je proglašena za muzu ona Galijana.
Na početku razgovora za magazin „Hello!“ model agencije „Women“ sumira utiske o nagradi koju je dobila i koja joj mnogo znači.
- Bila sam vrlo polaskana, ali sam pomalo osećala i tremu pošto se očekivalo da svi dobitnici nagrada izađu na scenu i održe kratak govor. Retko imam proliku da govorim u javnosti, pa je ovo bio izazov. Sve je prošlo odlično. Slično priznanje dobila sam pre nekoliko godina u Beogradu, kada mi je uručena „Pantene“ nagrada za modela godine. Od kada se bavim ovim poslom na svetskoj modnoj sceni, ovo je prvi put da sam nagrađena za manekenku godine. „Marie Claire“ jedan je od najprodavanijih magazina u Francuskoj. Slikala sam se za taj magazin za posebno modno oktobarsko izdanje i editorijal izgleda odlično. Nagrada će uticati na moju karijeru, pošto se do pobednika dolazi glasanjem. U žiriju su bili svi urednici izdanja ovog magazina u svetu, kao i mnoge francuske poznate ličnosti i dizajneri. Radujem se saradnji sa nekima od njih - kaže Đurđa, koju u svetskoj modnoj industriju zovu Džordžina. Na nedavno održanoj „Nedelji mode“ u Parizu proglašena je muzom slavnog Džona Galijana.
- Džon je veliki umetnik i talenat. Uživala sam u našoj saradnji. U Parizu je i revija Žan-Pola Gotjea bila spektakularna, kao i uvek. Bakstejdž je bio otkriven i povezan sa gledalištem. Publika je zanimljivu reviju posmatrala sa divljenjem. Pored modnih deševanja veliku pažnju u Parizu izazvao je novi noćni klub koji je dizajnirao kultni reditelj Dejvid Linč - „Silenzio“. Pored dobrog provoda i prelepog dizajna, klub je mesto sastanka mnogih dizajnera, modela i poznatih ličnosti.
Plavooka manekenka živi i radi u Parizu i Njujorku, i prijaju joj putovanja po svetskim modnim centrima gde je angažovana.
- Videćemo koliko će mi još prijati da stalno putujem. Pančevo mi ne nedostaje naročito, samo ljudi u njemu. Moja porodica i nekoliko prijatelja žive tamo, ali trudim se da održim kontakt i bez čestih dolazaka u Srbiju. Ponekad moji najmiliji dolaze kod mene. I to najčešće kad sam u Evropi - u Milanu ili Parizu. Porodica je srećna što sam proglašena za modela 2011. godine. Mama je bila uzbuđena pa mi je poslala poruku podrške i lepih želja dve večeri ranije, misleći da je to dan dodele, pa me je na trenutak zbunila - kaže uspešna Pančevka koja je pre godinu dana bila jedna od lepotica koje krase „Pireli“ kalendar. Kaže da bi ponovo učestvovala u takvom komercijalnom modnom poslu.
- „Pireli“ kalendar je poznat po odabiru lepih žena, najboljih fotografa i egzoticnih lokacija za snimanje. Bilo bi mi drago kada bi me ponovo angažovali, pristala bih ako bi me zvali da poziram. Trenutno više mi odgovaraju komercijalni projekti, poput snimanja kozmetike ili parfema, ili magazini gde je žena uvek lepa i doterana. Primeri za to su su španski i nemački „Vog“, francuski „Elle“ i „Marie Claire“. Dovoljno sam se slikala za umetničke fotke, prijaće mi promena. Tek sam započela svoj angažman u komercijalnom svetlu, pa bih volela da se i tu dokažem - završava Đurđa kojoj su posao i obrazovanje trenutno životni prioriteti.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti