Vilijam i Kejt: Saosećanje, ljubav i roditeljski instinkt

Vilijam i Kejt: Saosećanje, ljubav i roditeljski instinkt

Autor: | 03/11/2011

0

Sve medijske oči u Velikoj Britaniji nedavno su bile uprte u najpoznatiji par na Ostrvu - u vojvodu i vojvotkinju od Kembridža Vilijama i Kejt. Gala svečanost u londonskoj „Sent Džejms“ palati organizovana je u dobrotvorne svrhe kako bi se prikupila sredstva za manje srećnu decu. Atmosfera te večeri je bilafantastična, a plemeniti cilj je postigao uspeh - prikupljeno je skoro milion evra.
Organizacija „The 100 Women in Hedge Funds“ pomogla je dobrotvornom društvu „Child Bereavement Charity“, čiji je Vilijam pokrovitelj, a koje pomaže deci bez roditelja, kao i porodicama koje su izgubile dete.
Par je bio u centru pažnje, a posebno Kejt koja je blistala u raskošnoj crvenoj toaleti. Tri stotine zvanica sa najvećim divljenjem posmatralo je damu koja je plenila harizmom, elegancijom i urođenom otmenošću.
Budući da je tema večeri bila deca, bilo je neizbežno da zvanice u neformalnom razgovoru pokrenu pitanje naslednika atraktivnog para, Vilijama i Kejt. Spekulacije oko mogućnosti da se oni uskoro ostvare kao roditelji pojačale su se kada je premijer Dejvid Kameron nekoliko dana uoči zabave rekao da planira da prvom detetu bračnog para dodeli jednaka prava na tron, bilo da bude muškog ili ženskog pola. Ovu promenu dosadašnjih pravila podržao je poznati bračni par, tvrde izvori bliski Bakingemskoj palati. Veruje se da su njima prilično dosadila neka tradicionalna nazadna pravila monarhije kao što su diskriminacija ženskog pola I pravila vezana za nasleđivanje prestola.
Nedavno je Kejt  iskazala veliku želju da i sama ima porodicu, rekavši da se nada da će uskoro postati roditelji. To su jedine njene reči na tu temu koje je javno izgovorila, dok je sa suprugom bila na proputovanju po Kanadi. I Vilijam je posle njihovog venčanja rekao da želi da imaju dece, ali da će ka tome ići „korak po korak“. Vilijam je takođe naglasio kako mu prija što se oseća kao ravnopravni član Kejtine porodice i da se nada da će i njegovi najbliži nju „prigrliti“ na sličan način.
Kejt je nedavno javno govorila o princezi Dajani, kada je izrazila žaljenje što nije imala prilike da upozna tako inspirativnu osobu na koju bi se rado ugledala. Iako se britanska javnost pribojavala da će Kejt početi da oponaša tragično preminulu Dajanu, poznatu po humanitarnom radu, to se nije desilo. Vilijam je to javno podvukao:
- Niko ne pokušava da počne da radi ono što je moja majka radila. Ono što je ona činila je fantastično. Ipak, ovde je reč o kreiranju sopstvene sudbine i Kejt će uraditi dobru stvar sa svojom.
Iako par balansira između mirnog i povučenog života koji žele da vode i „pomame“ Britanaca da znaju svaki detalj njihove intime, pitanje o dolasku naslednika na svet moglo bi da bude njihov najteži zadatak do sada. Svi koji ih gledaju kako se zajedno pojavljuju na javnim događajima tvrde da slavni par ima „ugrađenu“ prirodno bliskost sa decom i da se na njihovog naslednika neće još dugo čekati. Nameće se pitanje koliko su Kejt i Vilijam spremni da otkrivaju moguću vojvotkinjinu trudnoćui, što je još važnije, kada su spremni da se ostvare kao roditelji.
S druge strane, oni su tek na početku braka. Jedno je sigurno: kada par objavi saopštenje da očekuju bebu, biće to vest broj jedan u celoj zemlji, jer nacija to željno iščekuje, a mediji predviđaju kada je najbolje da se desi.
Ono što remeti prognoze i iščekivanje je činjenica da Vilijamu ne prija ideja o medijskoj pažnji koja bi bila usmerena na njegovo dete. Naime, on je rešio da svoje naslednike drži dalje od budnog oka javnosti, baš zbog toga što je on od malih nogu bio „javno prinčevsko dete“, otkrivaju izvori bliski njemu. Vilijam se nada da će njegova deca imati šansu da žive povučeno i mirnije od njega.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin