Jelisaveta Orašanin: Avanturistički duh protkan zlatnim nitima umetnosti

Jelisaveta Orašanin: Avanturistički duh protkan zlatnim nitima umetnosti

Autor: | 29/10/2011

0

Mlada beogradska glumica Jelisaveta Orašanin televizijskoj publici je poznata kao tinejdžerka Marija iz serije „Totalno novi talas“. Potom je taj lik prenet na veliko platno u filmu „Zduhač znači avantura“, reditelja Milorada Milinkovića. Dvadesetdvogodišnja brineta je tumačila glavnu rolu u tom ostvarenju i odmah je izazvala pažnju medija. Osim glume, interesovanje javnosti je privukla i pošto je poznati glumac Vuk Kostić pre nekoliko meseci otkrio da je Jelisaveta njegova nova devojka.
Šarmantna, talentovana glumica trenutno snima seriju „Vojna akademija“, u režiji Dejana Zečevića, u kojoj tumači lik Roksande. Uskoro će televizijska publika imati priliku da šesnaest epizoda ove dugo najavljivane serije gleda na „Radio-televiziji Srbije“. Sa uspehom igra i na „daskama koje život znače“, u „Beogradskom dramskom pozorištu“, u nekoliko predstava. U komadu „Harold i Mod“, reditelja Milana Karadžića, igra u društvu poznatih glumaca - Milene Dravić, Vesne Čipčić, Ljubomira Bandovića - zatim u predstavi „Upola cene“, u režiji Staše Koprivice, kao i u komadu „Mobilni“, rediteljke Katarine Vražilić. Prošle nedelje je diplomirala na „Fakultetu dramskih umetnosti“ i dobila je „živopisno zvanje“- diplomirani audiovizuelni umetnik u oblasti glume.
- To mi je novo zvanje po „Bolonji“, a ove nedelje ću upisati master studije na „Fakultetu dramskih umetnosti“. Moj mentor i profesor glume je bio Dragan Petrović Pele, a asistent Jug Radivojević. Nina Janković, Anja Alač, Tamara Dragičević, Miloš Biković i drugi su moji „klasići“
- za magazin „Hello!“ u dahu kaže vesela glumica avanturističkog duha. Dok govori o svom radu, primetno je da je veoma strastvena i posvećena glumi. Kada priča o privatnom životu, odmah počinje da se šali, i veoma duhovito i vispreno odgovara, gotovo bez razmišljanja.
Da li više volite rad u pozorištu, na filmu ili u seriji?
- To je kao da me pitate da li više volim mamu ili tatu. Šalu na stranu, sve ima svoje čari. Aplauz publike na kraju, komunkacija sa gledalištem, kao i snalaženje dok traje komad rad u pozorištu čine značajnim. Učim nove stvari dok snimam seriju, te je to iskustvo vrlo bitno. Kada bih, inače, u životu imala priliku da učim kako se drži kalašnjikov ili baca ručna bomba da mi nije angažmana u „Vojnoj akademiji“?
Ko vam je dao najbolje glumačke savete od starijih kolega?
- Imala sam veliku podršku starijih kolega, kao što je Neda Arnerić, sa kojom igram u pozorištu. Sa mojim profesorom glume Peletom takođe igram u predstavi „U pola cene“, što mi je veliko iskustvo. Milena Dravić i Vesna Čipčić daju mi odlične savete u vezi sa snalaženjem na sceni. I kada slučajno zaboravim tekst, vrlo su strpljive, ne požuruju nas, već bodre.
Vrlo ste visoki, nosite li štikle?
- Volim ravnu obuću, često nosim baletanke, ali za večernji izlazak obuća sa visokim potpeticama je odličan izbor. Što je veća - to je bolje. Preko dana, kada imam obaveze, oblačim se nonšalantno, ali kada idem u noćni provod, volim da obučem nešto usko i istaknem noge.
Trenirate li?
- Tokom zime vozim bord i odlična sam u tome. Leti praktikujem vind-surf, dasku sa jedrima. Trenirala sam ranije veslanje, bila sam takmičarka u klubu „Crvena zvezda“, a sada idem na treninge u teretanu. Inače, jedem dosta, ali imam brz metabolizam.
Mnoge vaše koleginice kažu da se ne bi nikad zabavljale sa glumcem. Vama se dogodila ljubav sa Vukom Kostićem?
- I ja sam to govorila, i mislila sam da ne bih mogla da podnesem da gledam dečka kako se sa drugom ljubi u komadu ili na filmu. Ipak, čini mi se da niko ko nije u „materiji“ ne može da razume ovaj posao. Što se tiče bivših veza, momci nisu imali previše razumevanja za moj posao i za vreme koje na njega trošim. Sada, sa Vukom, sve mi je lakše - ne moram da objašnjavam što snimanje dugo traje i što ne mogu da se javim na telefon dok je proba, što probe dugo traju i slično. Sada partner ima potpuno razumevanje za moj posao.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin