Velimir - Bata Živojinović: Na kućnom lečenju

Velimir - Bata Živojinović: Na kućnom lečenju

Autor: | 23/10/2011

0

Doajen srpskog glumišta Velimir - Bata Živojinović zabrinut je zbog zdravstvenog stanja u kome se našao pošto mu se nedavno vratila gangrena na nozi, koju je ranije lečio. Iako su se u medijima pojavile različite informacije u vezi sa njegovom borbom protiv bolesti, od toga da je otputovao na lečenje na Kubu do toga da se leči u beogradskim bolnicama, jedan od naših najpoznatijih glumaca za magazin „Hello!“ sve negira.
- Nisam bio u bolnici, lečim se kod kuće. Dolaze mi lekari u dom. Stanje bolesti je ozbiljno, ali sam ja pribran, ponašam se normalno. Služim se svom lekarskom pomoći i negom koju mogu da dobijem u kućnim uslovima. Sve što mi nude kao pomoć, prihvatam da bi mi bilo bolje - za magazin „Hello!“ ozbiljnim i mirnim tonom govori proslavljeni Valter, koji sa suprugom Lulom živi u stanu na Vračaru.
- Iako za gangrenu zvanična medicina nema lek, mislim da sam u fazi u kojoj je moguće zaustaviti ovu bolest. Doktor i sestre mi svakog dana dolaze u stan, a najveća pomoć i moja podrška je svakako moja supruga Lula. Ona je uz mene, pomaže mi u svemu. Ne znam kako bih kroz ovo prolazio bez nje. Vrlo je zabrinuta zbog mog stanja, kao i svi članovi porodice. Kćerka mi je i dalje na Kubi, ali Lula je svakodnevno obaveštava preko telefona i „Skajpa“ o mom zdravstvenom stanju. Nadam se da ću se brzo izlečiti - kaže legenda jugoslovenske kinematografije koji je na Kubi, gde živi njegova kćerka Jelena, ranije lečio gangrenu koju je imao na obe noge. Prošle godine je velikan našeg filma rekao:
- Kada mi je Jelena javila da su na Kubi pronašli lek za ovu bolest koja može imati smrtonosan ishod, Lula i ja smo otputovali za Havanu, gde me je primio doktor Montekin. On je pronašao lek, ali pošto ga nije registrovao, nisam smeo da dobijem injekciju. Onda smo ga moja porodica i ja nagovarali, pa je pod pritiskom popustio i dao mi serum. Sve me je prošlo za nekoliko dana i sve su mi ranice na nogama nestale - završavaVelimir koji za sada ne planira putovanje na Kubu, jer se nada da će se izlečiti uz pomoć naših stručnjaka.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još