Jovana Simonović: Poslovni i emotivni sklad

Jovana Simonović: Poslovni i emotivni sklad

Autor: | 15/10/2011

0

Beograđanka Jovana Simonović gledaoce popularne televizijske emisije „Ekskluziv“, na „Prvoj“, osvojila je prirodnošću, dobrom dikcijom i šarmom. Dvadesetsedmogodišnja voditeljka postala je poznata zahvaljujući emisiji „Milica na kvadrat“, koju je vodila pre angažmana na „Prvoj“. Studentkinja žurnalistike na Fakultetu političkih nauka televizijskim poslom je počela da se bavi pre skoro deset godina, najpre kao volonter i obavljajući manje poslove pre nego što je stala pred kamere. Radila je na nekoliko televizija, a prvi angažman joj je bio vođenje vremenske prognoze na „YU Info“ kanalu.
Izuzetno je zadovoljna svojom novom televizijskom kućom, najpre zbog produkcijskih mogućnosti koje pruža „Prva“, ali i zbog brojnih poslovnih putovanja na kojima je bila reporter. Od kada je lice ove televizije, Jovana je bila na svim većim dešavanjima u evropskim metropolama, a nedavno je za „Ekskluziv“ izveštavala sa „Venecijanskog filmskog festivala“.
- Prilikom izveštavanja sa crvenog tepiha u Veneciji najveći utisak na mene ostavila je glumica Monika Beluči, koja je stajala na metar od mene, pa sam mogla da „osetim“ njenu neverovatnu energiju. Izuzetno je lepa i oduševilo me je to što je prirodna, jer je bila skoro nenašminkana. Bila je veoma strpljiva sa novinarima, odgovarala je na pitanja i pozirala. Ni u jednom trenutku nije delovala pretenciozno. Potom je stigao njen suprug Vinsan Kasel, koji nije toliko lep koliko „puca“ od stava i energije - na početku razgovora za magazin „Hello!“ govori zgodna, emotivno zadovoljna voditeljka.
Budući da ste bili na radnom zadatku, kako ste se, što se garderobe tiče, „uklapali“ u glamurozni stil na crvenom tepihu Festivala?
- Trudim se da budem elegantna, ali i da mi bude udobno. Nosila sam ravnu obuću zbog velike gužve, dok sam svečanije haljine oblačila kako bih se uklopila u glamur koji je vladao na Festivalu. Inače, nisam kupovala garderobu u Veneciji, jer mi se čini da taj grad nije dobar za šoping.
Kako se oblačite kada se isključe televizijske kamere?
- Ležerno. Kada mi prilika dozvoljava, najviše volim da obujem patike i obučem široke pantalone. Tako se najbolje osećam. Ipak, posao zahteva da imam ozbiljniji dres-kod.
Nedavno ste bili na dugom godišnjem odmoru gde ste proslavili i rođendan.
- Tako je. Prvo sam bila na odmoru na Hvaru, a potom u Budvi, pa u Bečićima. Zanimljivo je da sam dvadeset sedmi rođendan proslavila u putu - prvi deo u mini-busu, a potom na trajektu za Hvar. Tamo me je čekao moj dečko Miloš. Uveče smo otišli na večeru obavijenu romantičnom atmosferom. Bila je to jedna od najlepših proslava mog rođendana.
Kako ste se provodili na odmoru?
- Letovanje je proteklo u intimnijoj atmosferi, više smo uživali na plaži preko dana nego što smo uveče izlazili po barovima. Dok smo bili na oru, sve je „brujalo“ o Severini koja je bila na odmoru. Takođe, glavna tema je bio i boravak princa Harija na Hvaru. To je bilo poznato u našim medijima, a meni je zanimljivo što niko ovde nije pisao o Džimiju Liju, tajkunu kineskog porekla, o kojem je detaljno izveštavala sva tamošnja štampa. Na velelepnoj jahti je bio sa hrvatskim lepoticama poznatim javnosti, a čula sam da je bilo i naših devojaka. Videla sam njegovu sedamdeset metara dugu jahtu, ali njega nisam.
Dosta radite, čime je ispunjeno vaše slobodno vreme?
- Već dve godine pokušavam da spremim poslednji, najteži ispit na fakultetu, što mi je teško zbog posla. Treniram kad god mogu. Snoubord mi je „zimska pasija“ i sada planiram da obnovim opremu za taj sport, radije nego da kupujem garderobu.
Vodite li računa o ishrani?
- Ranije sam mogla da se izvlačim na genetiku, a sada počinjem da pazim šta jedem da ne bih dobila „jastučiće“ na nezgodnim mestima. Trudim se da ne jedem masnu hranu, radije unosim zdrave namirnice: povrće, voće, ribu, integralne žitarice.
Da li su, kada ste stekli popularnost, muškarci pokazali veće interesovanje za vas?
- Naprotiv. Suprotni pol se generalno pribojava poznatih dama, plaše se da im priđu.
Koliko ste u vezi i čime vas je osvojio dečko?
- Nekoliko meseci smo zajedno, a osvojio me je najpre svojim stavom. Trezven je, pametan, zanimljiv. Sve što sam tražila kod muškarca on poseduje. Poznajemo se godinama, imala sam prilike da ga upoznam. Podržava me u mom poslu i razume me. Preduzimljiv je, nije statičan. Inače, pre nekoliko godina bili smo u kratkoj vezi.
Volite li više da se zabavite napolju ili radije uživate kod kuće?
- Imamo mnogo društva, vrlo smo aktivni i često izlazimo. Celo leto smo proveli na splavu, na čamcu, najmanje smo bili kod kuće.
Da li je Miloš profesionalno ostvaren, ima li uspešnu karijeru?
- Da, ali nije iz moje sfere delatnosti. Uspešan je i mlad.
Jeste li vezani za mlađeg brata Nikolu?
- Veoma. Tri godine je mlađi od mene i studira menadžment. Prelep je, poput manekena. Ipak, njega ne zanima bilo kakav javni posao. Ne dopada mu se odricanje privatnosti zarad posla.
Živite li u roditeljskom domu?
- Da, sa bratom i roditeljima sam još pod istim krovom. Ipak, uskoro planiram da se osamostalim.
Planirate li da se ostvarite kao majka?
- Kada za to dođe vreme, naravno da bih to želela. Ipak, još se ne osećam spremnom da budem majka. Smatram da je roditeljstvo najlepša stvar na svetu.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Nevena Taler

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin