Andrej Pejić: Volim da nosim žensku garderobu

Andrej Pejić: Volim da nosim žensku garderobu

Autor: | 21/09/2011

0

Devetnaestogodišnji maneken srpskog porekla Andrej Pejić dao je intervju za britansko izdanje magazina "Gracija". Mladić neobičnog izgleda govorio je o sebi, svom poslu, odnosu sa koleginicama i problemima na koje nailazi zbog svoje različitosti. U razgovoru je priznao da je poput svojih koleginica, često na dijetama.
- Budimo iskreni. Ne možete jesti mnogo ako hoćete ovim da se bavite. Da bih radio revije ženskih kolekcija moram biti disciplinovan. Smanjio sam obim struka sa 73,5 na 63,5 centimetra, a moji kukovi su široki 89 centimetra - izjavio je srpski maneken koji već duže vreme izaziva oprečna mišljenja javnosti. Izgleda da uspeva da ispuni očekivanja modnog tržišta. To što na revijama nosi pretežno žensku garderobu garantuje mu i veću zaradu, s obzirom da su ženske revije bolje plaćene od muških. Zbog toga ima i onih koji zavide njegoj sposobnosti da se po potrebi transformiše.
- Nisam siguran šta koleginice misle o meni. One su uvek konkurentski nastrojene - rekao je, što je ujedno diplomatski način da naglasi kako ga manekenke baš i ne vole. I one nisu jedine. Dve velike američke knjižare su cenzurisale Andrejevu sliku na naslovnici jedne umetničke knjige. Magazin “FHM” ga je etiketirao kao “stvar” kada je dospeo na 98. mesto liste najlepših žena na svetu. U intervjuu koji je dao nedavno opisao je kako se oseća povodom svog izgleda:
- Ponekada se osećam više kao žena, drugi put kao muškarac. Siguran sam da većina ljudi misli o meni kao o ženi. To mi više ne smeta i osećam se dobro. Ne mislim da je moj izgled neobičan. Ne želim da budem devojka, ali volim tako da se oblačim - rekao je Andrej.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin