Oliver Mandić: Porodične radosti u Trebinju

Oliver Mandić: Porodične radosti u Trebinju

Autor: | 06/09/2011

0

Nedavno je bračni par Mandić, Oliver i njegova supruga Maja, u Trebinju upriličio krštenje kćerke Hane. Bračni par, koji je 2000. sklopio građanski brak, u prelepoj crkvi koja je smeštena na brdu Crkvina iznad grada, hercegovaćkoj Gračanici, organizovali su krštenje njihove osmomesečne kćerke. Čin krštenja desio se 9. avgusta pred članovima porodice, a za kuma su izabrali poznatog filmskog i muzičkog producenta Maksu Ćatovića.
U srpskom manastiru čija crkva predstavlja vernu kopiju crkve manastira Gračanica sa Kosova krštenju su prisustvovali i Majini roditelji koji su iz Trebinja, kao i njen brat sa svojom porodicom.
Posle ceremonije krštenja srećna porodica je tim povodom organizovala proslavu u tomošnjem u restoranu, gde su nastavili sa slavljem uz druženje i ručak.
Interesantno je da je crkva i kojoj je organizovano Hanino krštenje sagrađena 2000, iste godine kada su se Oliver i Maja venčali. Ta crkva je sagrađena sa željom da se izvrši testament čuvenog pesnika iz Trebinja, Jovana Dučića, čiji su posmrtni ostaci preneti iz Sjedinjenih Američkih Država i sahranjeni u kripti manastirske crkve.
Kum Hane Cole, kako glasi puno ime kćerke bračnog para Mandić, Maksa Ćatović je boravio sedam dana kod prijatelja u njihovom stanu u Trebinju. Skladan bračni par koji živi mirnim porodičnim životom stan u jednom od najlepših bosansko-hercegovačkih gradova kupio je pre dve godine. Budući da je Majina porodica iz ovog prelepog grada, pa su supružnici često boravili kod njih, čuveni muzičar se zaljubio u grad na reci Trebišnjici. Njegovi prijatelji kažu da je bio oduševljen lepotama Trebinja i njegovim geografskim položajem, a posebno blizinom mora.
Bračni par Mandić od prvog dana juna boravi u stanu u Trebinju, sa tim što su nekoliko puta dolazili u Beograd, i kada je pop-rok muzičar organizovao spektakularnu proslavu svog pedeset osmog rođendana u kafiću „Red Shoes“ na Adi Ciganliji.
Prijateljima su otkrili da im Trebinje kao letnja baza savršeno odgovara zbog kćerke, posebno što su vrućine manje nego u Beogradu.
Par koji od upoznavanje ima harmoničan emotivni odnos odlazi često na more, najviše na Žanjice. Budući da je Oliver u prošlosti bio u „Srpkoj dobrovoljačkoj Gardi“ Željka Ražnatovića Arkana ne može i ne želi da odlazi u Hrvatsku, pa stoga Maja sa Hanom često posećuje Dubrovnik koji ne na dvadeset pet kilometara udaljenosti od Trebinja.
Za to vreme poznati muzičar vežba i svira na klaviru jer je prebacio deo muzičke opreme iz Beograda. Mir u sebi ima podneblje Trebinja mu odgovara za vežbanje pred povratničke koncerte koje Mandić uskoro planira da napravi
Majini roditelji žive blizu stana bračnog para Mandić i uživaju u igri sa Hanom, ali i sa drugim unukom, četvorogodipnjim Andrejem, sinom Majinog brata. Hana i Andrej se odlično slažu i uživaju u zajedničkoj igri, pa je srećna porodica stalno na okupu ovog leta.
Budući da je bračni mar Mandić venčan u opštini, i sklopio je samo građanski brak pre jedanaest godina, čim se vrate u Beograd organizovaće i crkveno venčanje. Prijatelji para kažu da Maja i Oliver već planiraju detalje velikue žurke kojom će proslaviti zavetovanje na ljubav pred Bogom.
Kada je skladan bračni par dobio kćerku pre osam meseci, bili su presrećni što je njihova ljubav krunisana prinovom. Njegovo okruženje kaže da je muzičar divan i nežan otac, i da je veoma posvećen roditeljstvu.
Kada je nedavno proslavio rođendan, prvo je sa suprugom i kćerkom organizovao ručak preko dana, da bi potom uveče naravio žurku za pamćenje, na kojoj je bilo mnogo njegovih kolega kao i predstavnika sedme sile.
Žurka je trajala je do ranih jutarnjih sati, a svi gosti proslave uživali su u poznatim hitovima pevača, komozitora i muzičkog producenta. „Ljuljaj me nežno“, kako je Oliver nazvao slavlje, bio je prvi njegov jani nastup na kom je pevao, budući da dvadeset pet godina nije održao koncert. Baš zbog toga, povratnički koncerti koji uskoro očekuju pop-ikonu, bez sumnje će izazvati nezapamćeno interesovanje publike i javnosti.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još