Sonja i Aca Vuksanović: Radost zbog prinove

Sonja i Aca Vuksanović: Radost zbog prinove

Autor: | 05/09/2011

0

Stilistkinja i supruga poznatog pevača Aleksandra Vuksanovića – Lukasa u nemačkoj bolnici “Luverkuzen” donela je na svet zdravu devojčicu za koju su srećni roditelji par meseci ranije namenili ime Viktorija. Porođaj je protekao u najboljem redu, a uz indukciju i epiduralnu anesteziju lepša polovina slavnog pevača se porodila dan nakon zakazanog termina. Pored najbližih članova porodice, uz Sonju su sve vreme bili njen suprug, popularni folker Aca i kćerka Sofija, takođe smešteni u zasebnu sobu ove otmene klinike. Po rođenju male Viktorije, svoje utiske i neizmernu sreću Aca je prvi podelio sa magazinom “Hello!”.
-Presrećan sam. Ovaj osećaj je teško opisati, naročito kada prvi put vidite vašu kćerku koju ste iščekivali devet meseci. Svi smo jako uzbuđeni – rekao je samo nekoliko minuta nakon porođaja za magazine “Hello!” poznati pevač koji je rođenje kćerke Viktorije prosavio u Nemačkoj, ali se priprema i za veliku feštu u Beogradu.
Nekoliko dana nakon porođaja i boravka u bolnici srećna mama i pozntaa stilistkinja se prilično oporavila pa je bila u prilici i dobrom raspoloženju da i ona svoje utiske iznese za magazin “Hello!”.
- Presrećna sam. Zaista je sve lepo prošlo a naša kćerkica je predivna. Svi smo presrećni. Do samog porođaja nisam znala na koji način ću da se porodim, jer u Nemačkoj ne dozvoljavaju da se recimo carski porođaj zakaže pre nego se zaista utvrdi da je neophodan. Epiduralna injekcija je obavezna tako da preteranih bolova nije bilo – rekla je za magazine “Hello!” Sonja Vuksanović koja će narednih dvadest dana sa suprugom i kćerkom Sofijom boraviti u Nemačkoj. A da li se plašila porođaja atraktivna plavuša kaže:
-Nisam se plašila, znala sam da nemam kud. Trudnoću sam prilično lepo podnela, ali kada sam ušla u deveti mesec jedva sam čekala da se porodim. Izabrala sam bolnicu u kojoj sam se ja rodila i u kojoj je na svet došla moja prva kćerka Sofija. Tako da nije bilo dileme gde ću roditi i Viktoriju, budući da smo svi mi nemački osiguranici – rapoloženo je rekla Sonja i dodala da se njen suprug Aca tokom njenog porođaja odlično držao.
- Još uvek se utisci nisu slegli, i sve nas drma blaga euforija. Osećaj je neverovatan. Sonji u Nemačkoj sam se odmah pridužio čim sam završio sa zakazanim nastupima. Naredne tri sedmice provešćemo I mislim da će mi kratako odsustvo iz Srbije veoma prijati, jer odavno nisam imao pravi odmor. A sada smo svi izloženi slatkim mukama. Sonja je i tokom trudnoće i tokom porođaja bila pravi borac. Svih devet meseci nije se smirivala, tako da sam je ja često pominjao da uspori – kaže Aca.
- Jeste stalno mi je govorio sedi ženo, smiri se. Ali ja ne mogu. U devetom mesecu prekoputa “Delta sitija” otvorila sam novi butik, sve organizovala tako da me komplet završen i uređen čeka kada se iz Nemačke vratim u Beograd – ističe gospođa Vuksanović i dodaje da su se svi komplet pre njenog odlaska u Nemačku preselili u novi stan kod Arene.
-Tako je. Budući da je Aca stvarno konstantno radio, ja sam se borila sa majstorima. Uspeli smo komplet da ga opremimo. Sredili smo i dečiju sobu za našu Viktoriju još u aprilu. Skoro sve stvari smo kupili u Nemačkoj. Dominira vanilla boja a nedavno sam kupila prelepu posteljinu sa leptirima i cirkonima. U celoj sobi naše male princeze ima jako malo onih standardnih roze detalja - direktno iz Nemačke priča Sonja i dodaje da je presrećna jer je njena kćerka Sofija odlično podnela vest da će dobiti sestru.
- Moja Sofija ima štafelaj i svojom maloj sestri već crta slike kojima će da ukrasi njenu sobu. Potpuno sama odlazi u apoteku i vraća se sa raznim cuculama za njenu sestru. Ona je čini mi se najviše bila nestrpljiva da Viktorija što pre dođe na svet – kaže Sonja i obljašnjava da li već zaboravila sve one proprtane muke koje su pratile Viktorijin dolazak na svet.
- Iskrena da budem treba neko vreme da prođe. Kada sam rodila prvo dete bila sam presrećna ali muke oko porođaja nisam odmah zaboravila. Kako vremenom gledaš svoje dete i raduješ se kako raste i napreduje manje lepe stvari padaju u zaborav. Pred Viktorijino rođenje pokušala sam da se setim kako mi je bilo kada sam rađala Sofiju, ali nisam o sećala strah – priča stilistkinja i dodaje da se u toku druge trudnoće ugojila oko sedamnaest kilograma ali da se ne opterećuje kako će nakon porođaja da dotera liniju.
- Budući da sam ja sitna žena, ovih sedamnaest kilograma mi je izuzetno teško palo, mada je i beba bila jako krupna. Sa strijama i nakon ovog drugog porođaja na moju sreću nemam problema. Iskrno masirala sam se redovno, išla na linfnu drenažu kako bih izbacila višak vode i naravno koristila sam sve neophodne kreme za održavanje vitalnosti i svežine kože. Tako da sa gubitkom kilograma u nekom narednom period mislim da neću imati problema – završila je Sonja koja polovinom septembra sa suprugom Acom i dvema kćerkama dolazi u Beograd.
-Moja mama ostaje u Nemačkoj, ne dolazi sa nama. Nema potrebe ja već imam ženu koja će mi pomagati oko dece. Čovek sam od dobre organizacije, u tom smislu sam prava Nemica. Volim da stvari imam pod kontrolom i sve unapred isplanirano. Ja sam tako navikla, tako nabolje funkcionišem da bih bila opuštena. Ne želim da se mučim ali pomoć oko dece ili kućnih poslova imam samo po potrebi. Decu ne treba rađati, ako planiraš da ti ga drugi gaje. Veoma sam srećna jer je Aca jako brižan posebno prema najmlađima. Gledajući ga kako se ponoša prema Sofiji a onda i prema našim kumićima, koji znaju da ga dignu iz kreveta samo nakon par sati spavanja posle nastupa, da se igra sa njima, mislim da će biti divan otac. On je presrećan što je dobio još jednu devojčicu, nije od onih koji po svaku cenu žele sina. Čim sam zatrudnela rekao mi je: ”Nosiš žensko dete”. I bio je u pravu – završila je Sonja Vuksanović.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti