Budi Fredi Merkjuri na jedan dan

Budi Fredi Merkjuri na jedan dan

Autor: | 03/09/2011

0

Nezamenljiva figura muzičke istorije, legendarni vokal grupe "Queen", pop fenomen i svima dobro poznat Fredi Merkjuri, u ponedeljak 5. septembra bi napunio 65 godina. Ipak, vrlo brzo nakon njegove smrti i tog neprocenjivog gubitka pre dve decenije, rodila se inicijativa koja će još dugo na pravi način obeležavati njegov rođendan, slaviti njegov umetnički genij i veličati njegov doprinos čovečanstvu.
Još od 1992, svakog 5. septembra mnogi aktivisti, muzičari i drugi umetnici, njegovi prijatelji, fanovi i poštovaoci njegovog lika i dela, slave ovaj dan i odaju mu poštu na najlepši mogući način – postaju Fredi na jedan dan, a ova globalna humanitarna inicijativa predstavlja još jedan od načina na koji se uspešno skupljaju sredstva za mnogobrojne programe za prevenciju HIV-a i borbu protiv AIDS-a.
Inicijativa „ Freddie For A Day“ nastala je kao ideja Liz Swanton, aktuelna web urednica "Mercury Phoenix Trust" organizacije koja se bavi AIDS humanitarnim radom u Freddijevo ime još od 1992. godine. Liz je kao bankarka za City Of London jednog dana sakupila preko 1,200 funti tako što je ceo dan bila obučena kao legendarni pevač. Ova naizgled suluda ideja lako se pretvorila u sada već tradicionalni događaj kojim se svake godine skupljaju donacije za brojne organizacije aktivne u borbi protiv HIV/AIDS-a širom sveta.

Kako postati Fredi na jedan dan?
Zapravo, vrlo je jednostavno! Dovoljno je obući se kao Fredi Merkjuri iz bilo koje njegove faze, za koju god priliku, biti kompletno kostimiran ili samo nositi detalj koji asocira na njegov jedinstveni stil. Možda bi vam baš dobro stajali njegovi prepoznatljivi brkovi?!
Ideje za kostim se lako nalaze na www.freddieforaday.com/en/What-to-Wear, a svaka kupovina u FFAD online prodavnici direktno se donira Mercury Phoenix Trust fondaciji i dalje raspoređuje mnogim partnerskim programima širom sveta.
Dakle, sve je u igri - Freddie For A Day žurka, Freddie flashmob, Freddie For A Day radni dan, Freddie For A Day sastanak sa kolegama, Freddie na času fizičkog... i beskonačno mnogo situacija u kojima se VI kao Freddie možete naći i tako pomoći globalnu borbu protiv jednog od najvećih problema čovečanstva danas.
U konceptu ovog zabavnog aktivizma je i širenje svesti o HIV/AIDS problemu i načinima na koje svi mi kao pojedinci možemo da učestvujemo. "Freddie For A Day" uvek poziva i okolinu da učestvuje, pa je tako već od 5. septembra na FFAD sajt moguće aploudovati fotografije svih dnevnih Fredija, kao i poslati tekstove o ličnom Fredi iskustvu što za sobom automatski povlači učestvovanje u godišnjem takmičenju za ’Najbolji Freddie kostim’, ’Freddie na najboljoj lokaciji’ i sl. Na ovaj način, Mercury Phoenix Trust uspešno okuplja zajednicu aktivista koja se svake godine angažuje u ovoj dobrotvornoj akciji.
Naravno, u FREDDIE FOR A DAY incijativi ne učestvuju samo pojedinci, već je podržavaju mnoge medijske kuće intervencijama u svojim programskim konceptima u susret ovom danu.

Kako donirati?

Naravno, što je više učesnika uspeh je jači! Ideja je da se kroz pojedinca uključi i njegova okolina. Da bi se doniralo fondu, nije neophodno aktivno učestvovati iako je ovaj zabavan način siguran put do uspeha i svaka javno predstavljena individualna akcija motivisaće vaše pritelje, kolege i porodicu da podrže vašu inicijativu, doniraju i pošalju ovu humanu poruku još dalje!
Šta je Mercury Phoenix Trust?
Mercury Phoenix Trust je osnovan 1992. godine u ime Freddie Mercurya, od strane članova grupe "Queen" i njihovog menadžera Jim Beacha. MPT je počeo da pomaže AIDS organizacijama širom sveta donirijaći preko 15 miliona dolara u fondove preko 300 AIDS organizacija kako bi pomogli u borbi protiv HIV/AIDS-a.
Upravo kroz edukaciju i osvešćivanje ovog problema, MPT je pomogao bezbroj ljudi. Bez obzira na progres koji je postignut kroz godine rada, MPT svake godine želi da što više ljudi uključi u jednu ovakvu plemenitu akciju i to ne samo za Freddie For A Day, već svaki dan.
Universal Music Serbia vas poziva da zajedno proslavimo rođendan jednog od najznačajnijih muzičara 20. veka, da otpevamo njegov omiljeni hit obučeni baš kao FREDDIE MERCURY, da se na jedan dan podsetimo njegovog neprocenjivog uticaja na razvoj muzičke istorije i posvetimo taj dan humanosti i društvu u kome živimo!

www.freddieforaday.com
www.mercuryphoenixtrust.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin