Isidora Bjelica: Gasila sam vatru kao u filmovima

Isidora Bjelica: Gasila sam vatru kao u filmovima

Autor: | 27/08/2011

0

U beogradskom stanu književnice Isidore Bjelice i scenariste Nebojše Pajkića preksinoć je izbio požar, koji je počeo u kuhinji, da bi se velikom brzinom proširio. Naime, Nebojša je u kuhinji pržio jaja, ulje je palo na ringlu i buknuo je plamen.
Isidora i Pajkić su požar, koji se iz kuhinje proširio u dnevnu sobu, gasili desetak minuta. Posle svega toga, Isidori je pozlilo, pa je morala da interveniše Hitna pomoć. Odvezena je u Urgentni centar. Nakon što je dobila kiseonik, Isidora se oporavila.
- Ne pitajte me ništa, do tri ujutro sam bila u Urgentnom centru na kiseoniku. Potpuno sam kolabirala od dima. Počele su da mi otkazuju ruke i maltene sam pala u nesvest. Sve se odigravalo munjevitom brzinom. Pajkić je spremao jaja. Ulje je palo na ringlu i buknuo je plamen koji se proširio na ketler, pa sa njega na električne instalacije. Prvo sam evakuisala ćerku Vilu iz njene sobe i sklonila je u hodnik - priča Isidora Bjelica za “Blic”.
- Kao što sam gledala u holivudskim filmovima, počela sam da udaram peškirama po vatri, koja je bila već u prečniku oko metar i po. Pajkić je drugim peškirom gasio požar u sobi. Nestalo je struje i u mraku je požar zaista izgledao kao u horor filmovima. Mislila sam da neću uspeti da ga ugasim koliko se brzo proširivao. Trčala sam nekoliko puta po nove peškire i udarala stihiju, dok se konačno nije smirila.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti