Aleksandar Karađorđević: Dva povoda za porodično slavlje

Aleksandar Karađorđević: Dva povoda za porodično slavlje

Autor: | 07/08/2011

0

U krugu porodice, svoje dece i dece svoje supruge iz prethodnih brakova, kao i bliskih rođaka, princ Aleksandar Karađorđević upriličio je proslavu povodom svog šezdeset šestog rođendana. S obzirom da se poslednjih dana zbog poslovnih obaveza nalazi na putovanju kroz više evropskih država, rođendansko slavlje je upriličio u inostranstvu. Princ je bio veoma srećan i ponosan zbog intimne proslave koja je upriličena u čast dana njegovog rođenja. Na slavljeničkoj trpezi našle su se dve zanimljive rođendanske torte od kojih je svaka imala određenu simboliku. O simbolici poslastice u obliku krune izlišno je govoriti, dok je druga nešto svedenijeg i tradicionalnijeg oblika i simbolizuje privrženost porodici. Posle svečanog ručka, u društvu supruge Katarine, princ Aleksandar pomislio je želju i ugasio šezdeset šest rođendanskih svećica. Bila je ovo odlična prilika i da se obeleži deset godine od povratka kraljevske porodice u Srbiju, kada se 17. jula i zvanično uselio u dvorski kompleks na Dedinju. Tim povodom snimljen je i dokumentarni film.
- Bio sam prijatno iznenađen rođendanskom zabavom povodom mog šezdeset šestog rođendana. Oko mene su bili dragi ljudi sa kojima sam se lepo proveo. Ipak, pored rođendana bilo mi je jako važno što smo tog dana simbolično obeležili i deset godina od našeg povratka u Srbiju - sa ponosom je rekao za magazine “Hello!” prestolonaslednik Aleksandar.
Dvostruki razlog za slavlje bio je prilika da Aleksandar Karađorđević sumira utiske o poslednjih deset godina boravka u domovini.
- Ima mnogo toga što me čini izuzetno ponosnim u poslednjih deset godina od mog povratka u Srbiju, ali sam posebno srećan zbog nekoliko stvari. Ponosan sam što sam u našu zemlju doveo i ugostio strane investitore iz mnogih oblasti, što sam uspeo da obezbedim stipendije za naše mlade talentovane ljude, kao i na centre za razvoj karijere koje smo otvorili na našim univerzitetima. Dičim se i onim što smo uradili u okviru dvorskog kompleksa kada je reč o restauraciji i katalogizaciji, kao i činjenicom da smo Dvor otvorili za posetioce. U to sam uložio mnogo sopstvenih sredstava, a zahvalan sam i za svaku pomoć koju dobijamo iz budžeta za naš mali srpski „Versaj“. Moram da priznam da nije bilo lako. Takođe, veoma se ponosim suprugom Katarinom i njenim maksimalnim angažovanjem na raznim humanitarnim zadacima, u čemu je podržavam - sa velikim osmehom i ponosno kaže srpski princ Aleksandar Karađorđević koji je srdačno zahvalio svima na prelepim čestitkama koje su mu upućene povodom rođendana.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još