Srebrni vaterpolisti stigli u Beograd

Srebrni vaterpolisti stigli u Beograd

Autor: | 01/08/2011

0

Vaterpolisti Srbije, koji su na Svetskom prvenstvu zauzeli drugo mesto i tako osvojili jedinu medalju za Srbiju u Šangaju, stigli su u danas u Beograd. Na aerodromu "Nikola Tesla" priređen im je svečani doček, a selektor Dejan Udovičić i reprezentativci su zadovoljni urađenim. Udovičić je rekao da su u prethodna dva meseca ostvareni željeni ciljevi, iako je taj period verovatno bio najteži od kada je on trener nacionalnog tima.
- Moram još jednom da se zahvalim igračima javno, a rekao sam im i u Šangaju da su jedinstveni. Želim im još mnogo uspeha. Mislim da su prethodna dva meseca bila najteža od kako sam ja selektor, ali uradili smo šta smo hteli, plasirali smo ne Olimpijske igre i igrali u finalu Svetskog prvenstva - kazao je Udovičić po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla".
Srpski vaterpolisti su krajem juna u Firenci osvojili Svetsku ligu i tako obezbedili plasman na Olimpijske igre 2012. godine u Londonu, a u subotu su posle produžetaka poraženi od Italije sa 8:7 u finalu Svetskog prvenstva u Šangaju. Kapiten Vanja Udovičić ocenio je da srebrna medalja iz Šangaja pokazuje da ekipa ima "nesporan kvalitet".

- Možda ostaje žal za nekim šansama, ali ova ekipa je još mlada i možda još nije zrela za vrhunski rezultat. Drago mi je zbog svih navijača koji su ustajali da gledaju naše utakmice. Nadam se da ćemo i u budućnosti predstavljati Srbiju na ovakav način, kao što to i zaslužuje - rekao je on.
Udovičić se, takođe, zahvalio saigračima što su "pružili maksimum".
- Drago mi je da sam kapiten i saigrač ovakvim ljudima. Hvala i svim ljudima u Vaterpolo savezu Srbije, koji se stalno bore za nas - dodao je on.
Za najboljeg igrača turnira u Šangaju proglašen je reprezentativac Srbije Filip Filipović, a zajedno sa saigračem Andrijom Prlainovićem izabran je u najbolji tim Svetskog prvenstva 2011. godine.

Izvor: "B92"
Foto: "Beta", "Tanjug"

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin