Obožavaoci ne zaboravljaju Tošeta Proeskog

Obožavaoci ne zaboravljaju Tošeta Proeskog

30/07/2011

0

Više od 70.000 obožavalaca do sada je posetilo spomen-kuću prerano preminule pop zvezde Balkana Tošeta Proeskog u njegovom rodnom Kruševu. U upravi Spomen-doma na Gumenju, iznad Kruševa, kažu da od otvaranja kompleksa 24. aprila, neprekidno stižu grupe poklonika njegovih pesama i mnogobrojni klubova obožavalaca koji nose Tošetovo ime.
Do sada je na Tošetovom grobu ostavljeno više od sto hiljada poruka sa izrazima tuge za izgubljenim idolom, ali i velike ljubavi koja prema pevaču ne jenjava ni posle njegove tragične smrti. Pored poruka gotovo svi fanovi ostavljaju i najrazličitije darove za koje se, kako najavljuju u upravi memorijala, priprema poseban muzejski prostor.
Spomen-kuća predstavlja materijalizaciju životnog puta Proeskog, odnosno hronološki prikaz njegovog detinjstva, tinejdžerskih dana i perioda kada je makedonski slavuj dostigao vrh svoje umetničke karijere. Njegovi fanovi sa čitavog Balkana najviše se zadržavaju u kući i razgledaju fotografije i 350 autentičnih eksponata koje je donirala porodica Proeski.

Izvor: Novostionline

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti