Isidora Bjelica: Inspirativna "Simfonija" koja krstari

Isidora Bjelica: Inspirativna "Simfonija" koja krstari

Autor: | 28/07/2011

0

Svoju strast za krstarenjem i upoznavanjem novih predela uvek intrigantna književnica Isidora Bjelica ovog leta zadovoljila je ploveći luksuznim brodom „MSC Simfonija“. Na ovu dvanaestodnevnu avanturu po Mediteranu poznata spisateljica krenula je u pratnji supruga Nebojše Pajkića i kćerke Vile. Sin Lav, koji je trenutno u tinejdžerskom uzrastu, nije želeo da pođe sa njima već je odlučio da letnji raspust provede u porodičnoj kući u Herceg Novom u Crnoj Gori.
- Bilo je ovo divno krstarenje Mediteranom. Najpre smo svratili u Pizu, jer je to bila želja moje kćerke Vile, koja se oduševila kada je videla „Krivi toranj“. Ukrcali smo se u Livornu. Put smo nastavili duž Monaka, Valensije, Ibice, Sicilije i Tunisa, koji smo posetili prvi put posle nemira. Usledio je Napulj, gde smo iskoristili boravak da posetimo prijatelje i jezero Komo - sa velikim zadovoljstvom započinje razgovor Isidora Bjelica.
- Putovali smo veoma udobnim brodom „MSC Simfonija“. Naša kabina sa terasom nalazila se na dvanaestom spratu, odakle se pružao predivan pogled. Imali smo divne kapetanske večeri. Dugo nisam videla toliko dama u božanstvenim haljinama, bila sam prijatno iznenađenja - kaže Isidora, naglašavajući da su je oduševila sva mesta i gradovi koje je ovom prilikom posetila.
- Valensija je za mene potpuno otkriće. Prelepa i čarobna arhitektura vas ostavlja bez daha. Kada smo bili na Ibici, posle celodnevnog kupanja i obilaska grada Vila je zaspala, tako da smo Pajkić i ja organozovali nezaboravan provod. Bilo mi je strašno uzbudljivo da dođem u Tunis posle onih nemira. Veoma je mirno, apsolutno se ne oseća da je bilo nereda. Osim grada Tunisa, Sibu-Saida, posetili smo i Kartaginu. Obišli smo Siciliju i celu Katanju, gde smo kupili genijalni namaz od pistaća. Vulkan Etna je ponovo proradio, pa je naša Vila, mobilnim telefonom snimala dim koji se širio na sve strane. Pajkiću su, dok mi je „zvocao“ prilikom obilaska jedne radnje u Napulju, ukrali šešir sa glave. Sad mi kuka non-stop. Posetili smo i Trst u kome sam otkrila fenomenalnu prodavnicu šešira, pa sam svoju kolekciju obogatila sa dva nova modela - simpatično je prokomentarisala poznata spisateljica i napomenula da je slobodno vreme koje je provodila na brodu iskoristila za pisanje novog romana „Preljuba“.
- Roman prati život tri sestre i sve fenomene koji se tiču preljube i govori o tome da li se posle neverstva treba rastati od partnera ili ne. Na našoj sceni u poslednje vreme ima toliko zanimljivih prevara, te će se mnogi prepoznati. Ipak, čovek je sebi najveća inspiracija, tako da će u ovom romanu biti i mojih iskustava - kaže Isidora Bjelica i napominje da tokom leta planira i put u Egipat, kada se nada da će roman definitivno privesti kraju.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin