Dragan Bjelogrlić dobio pohvale od Nikite Mihalkova

Dragan Bjelogrlić dobio pohvale od Nikite Mihalkova

Autor: | 15/07/2011

0

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić bio je nedavno u Moskvi, gde je njegov film „Montevideo, Bog te video“ prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa filmskog festivala u ruskoj prestonici. Sa ovim poznatim umetnikom bili su i glavni protagonisti tog ostvarenja, Miloš Biković, Petar Strugar i Danina Jeftić, i svi su imali priliku da se posle projekcije upoznaju sa čuvenim ruskim glumcem i rediteljem Nikitom Mihalkovim, koji je predsednik festivala. U srdačnom razgovoru sa našim umetnicima on je rekao da mu je drago što je jedan film iz Srbije prikazan na ovom prestižnom festivalu.
- Moskva je pravo mesto da film u kojem dominira emocija bude prihvaćen na pravi način. Da sam mogao da biram, izabrao bih upravo Moskvu da film doživi svetsku premijeru - rekao je reditelj Dragan Bjelogrlić.
Inače, naš najgledaniji film u poslednjih nekoliko godina takmiči se za statuu „Svetog Đorđa“ sa još šesnaest filmova koji dolaze iz Francuske, Italije, Japana, Španije, Meksika, Rusije i drugih zemalja. O pobedniku će odlučivati petočlani žiri, u čijem su sastavu eraldina Čaplin, glumica i kćerka slavnog Čarlija Čaplina, izraelski reditelj Amos Gitai, ruski reditelj Nikolaj Dostal, mađarski reditelj Karoli Mak i španski reditelj, scenarista i direktor evropskog filmskog festivala u Sevilji Havijer Martin-Dominges.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti