Vilijam i Kejt: Humanost pre svega

Vilijam i Kejt: Humanost pre svega

Autor: | 23/06/2011

0

Princ Vilijam i njegova supruga princeza Ketrin darovaće 1,7 milona dolara u humanitarne svrhe, saopšteno je danas iz Bakingemske palate. Tako će trenutno najpoznatiji svetski mladenci održati obećanje koje su dali pred venčanje i sve svoje darove doniraće u humanitarne svrhe. Naime, Vilijam i Kejt osnovali su humanitarni fond u aprilu, pre venčanja, kako bi njihove zvanice umesto poklona u taj fond donirale određenu svotu novca. Od tada je u fondu prikupljeno 1,058,367 funti, odnosno 1,706,828 dolara koje će mladi par proslediti onima kojima je pomoć neophodna.
Vojvoda i vojvotkinja od Kembridž izabrali su 26 organizacija za koje su smatrali da su im sredstva preko potrebna, a neke od njih će posetiti tokom turneje po Kanadi, dok su druge locirane u Australiji i Novom Zelandu. Deo novca biće prosleđen humanitarnom fondu koji već godinama vode princ Vilijam i njegov mlađi brat Hari.
Vilijam i Kejt izdali su i saopštenje kojim se zahvaljuju svima koji su im venčanje ulepšali time što su dali novac za njihov fond. Prema pisanju magazina "People" i novac od prodaje zvaničnog kraljevskog foto-albuma koji je snimio čuveni fotograf Mario Testino, biće uplaćen u ovaj fond.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti