Vivijen Vestvud kreira za Jelenu Janković

Vivijen Vestvud kreira za Jelenu Janković

Autor: | 16/06/2011

0

Moda je sastavni deo tenisa - modne kuće i dizajneri se već decenijama utrkuju ko će oblačiti svetske asove. Za nastup Jelene Janković na predstojećem Vimbldonu, osim njenog trenera pobrinuće se i Vivijen Vestvud!
- Teniski meč je nešto poput sportske pozorišne predstave. Igrači su na ‘sceni’ sami tako da je ono što su obukli neka vrsta kostima - kaže izvršni direktor Ženske teniske asocijacije Stejsi Alaster.
Garderoba igrača je pod lupom i na terenu i van njega, a koliko je moda deo teniskog spektakla videćemo na predstojećom Vimbldonu. Povodom obležavanja 125 godina ovog prestižnog teniskog turnira, vodeći britanski dizajneri, kao i poznate modne kuće, obući će teniske zvezde, a potom će te haljine biti na aukciji. Prihod od zarade namenjen je dobrotvornim svrhama. Tako će ove godine, osim Ralfa Lorena, koji je već tradicionalno zvanični “stilista” Vimbldona, sportiste obući i Stela Mekartni koja kreira haljine za Serenu Vilijams i Karolinu Voznijacki, zatim Husein Šalejn koji “šije” za Veru Zvonarevu, Dejvid Koma za Anastasiju Pavličenkovu, Ričard Nikol za Andreju Petković, a Vivijen Vestvud za Jelenu Janković. Haljine čuvenih dizajnera teniserke će nositi na crvenom tepihu prilikom svečanog otvaranja turnira.
- Raduje me što ću nositi haljinu poznatog dizajnera jer nisam često u prilici da se tako obučem - kaže bivša teniserka broj jedan Ana Ivanović, koja će nositi haljinu kreatora Metjua Vilijamsona.
Da li su dizajneri birali igrače ili je bilo obrnuto ne znamo, ali bi za Jelenu Janković, koja i sama kreira odeću, trebalo da bude kompliment to što je kontroverzna Vivijen, koja je rekla da čak ni najpoznatija “snajka” na svetu - Kejt Midlton, nema stila, pristala da je “obuče”.

Izvor: "Blic"

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin