Mateja Kežman: Susret supružnika u dalekoj Kini

Mateja Kežman: Susret supružnika u dalekoj Kini

Autor: | 08/06/2011

0

Fudbaleru Mateji Kežmanu u Hongkongu pridružila se supruga Emilija. Bar nakratko, jer gospođa Kežman se od dece odvojila samo na dve nedelje koliko je boravila kod muža u ovom dalekom gradu. Dobro je poznato da fudbalerova porodica već nekoliko godina ne živi zajedno. Zbog dečjih obaveza u školi Emilija je sa njima ostala u srpskoj prestonici, dok je Mateja zarađivao novac u raznim klubovima širom sveta. Poslednja četiri meseca nekadašnji srpski reprezentativac nosio je dres „Južne Kine“, a i pored velike želje da „okači patike o klin“ i bude sa najbližima, zbog primamljive finansijske ponude ipak je nastavio karijeru u Hongkongu. Najveći vernik među fudbalerima teško se borio sa samoćom. Zbog toga često su mu u posetu dolazili brat Igor, kumovi i prijatelji, a supruga Emilija nedavno je boravila kod njega petnaest dana.
- Ovo je bio Emilijin prvi dolazak u Hongkong. Doputovala je sa našim dugogodišnjim porodičnim prijateljima. Radovao sam se našem susretu, jer se mesec dana nismo videli. Tada sam u Beogradu proveo šest dana - kaže Mateja na početku razgovora za magazin „Hello!“.
Matejini naslednici, devetogodišnji Lazar, sedmogodišnja Aleksandra i petogodišnji Jakov, ostali su sa bakama u Beogradu. Obaveze u „Internacionalnoj školi“ sprečile su ih da se pridruže majci i sa njom posete oca od kojeg razdvojenost teško podnose.
Tokom Emilijinog boravka u Hongkongu sportista je želeo da joj pokaže sve lepote ove luke. Zbog toga su vreme uglavnom provodili obilazeći grad, u šetnji, izlascima po tamošnjim klubovima i u šoping.
- Dobro poznajem Evropu, a postao sam odličan vodič i za Aziju. Supruzi sam mnogo toga pokazao. Išli smo u Muzej voštanih figura „Madam Tiso“, penjali smo se i na „Victoria Peak“ odakle se pruža prelep pogled na celu luku. To je nešto zaista fascinantno, a do vrha se može doći i tramvajem „Peak Tram“, starim sto dvadeset godina. Izvodio sam je u brojne restorane i barove, a prisustvovala je i jednoj mojoj utakmici. Kući se vratila prepuna pozitivnih utisaka, oduševljena je Hongkongom - nastavlja fudbaler.
Porodica Kežman će već ove nedelje ponovo biti na okupu. Mateji se za vikend završilo prvenstvo i on se vraća u Srbiju. Ugovor mu je istekao, tako da su sve veće šanse da ostane da živi u srpskoj prestonici, što mu je velika želja. Prošle godine najavio je da će sezona koja je upravo bila završena za njega verovatno biti poslednja, ali bi fanovi voleli da ga ponovo vide u „crno-belom dresu“ i da iz „Partizana“, kluba u kojem je stekao afirmaciju, ode u penziju. I on bi to želeo, ali ne zavisi sve od njega.
- Kada je reč o karijeri, u ovom trenutku ne mogu ništa konkretno da kažem. Mogu samo da napomenem da, ukoliko se „sve kockice slože“, može da se desi da više nikada ne napustim porodicu i Beograd. Svima nam je najveća želja da se više ne razdvajamo - zagonetan je Mateja koji u junu proslavlja jubilej - deset godina braka. Ovaj važan datum supružnici uvek slave zajedno, jer u to vreme fudbaler je na odmoru.
- Sigurno je da ćemo organizovati proslavu povodom desetogodišnjice braka koja je 9. juna. Još ne znam kakvu, možda će biti za uži krug prijatelje ili samo za nas dvoje, a supruzi ću svakako prirediti i iznenađenje - iskren je Mateja.

Piše: Sandra A. Rilak

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti