Lea Kiš - Jokić otvara vrata svog prostranog doma na Voždovcu

Lea Kiš - Jokić otvara vrata svog prostranog doma na Voždovcu

05/06/2011

0

Gledaoci televizije "Pink" gotovo da ne mogu da zamisle nedeljno popodne bez istoimene emisije čija je autorka i voditeljka Lea Kiš-Jokić. Domaćica gledane emisije simpatije publike osvojila je svojom vedrinom i iskrenim osmehom, koji je njen zaštitni znak. Magistar komunikologije još radi na sebi, pa je upisala doktorske studije na Fakultetu dramskih umetnosti.
Lea, koja potiče iz advokatske porodice, rođena je u Beču, i živela je u nekoliko svetskih gradova. Danas je srećna u porodičnoj kući sa suprugom Momčilom Jokićem i ćerkom Sarom. Sa glavnim urednikom dnevnog lista "Sport" osamnaest godina je u skladnom braku.
Venčali su se posle samo sedam dana poznanstva, a rođenje ćerke Sare vrhunac je sreće koju je bračni par doživeo tri godine posle sklapanja braka. Lea i njena porodica za život odabrali su Voždovac.
- Voždovac je divan kraj ako stanujete u porodičnoj kući sa dvorištem kao što je slučaj sa nama. Lokacija je izvrsna, jer su mi u blizini televizija Pink, gde radim, Sarina škola, bogata pijaca i Banjička šuma. Zaista lep kraj za opušten i porodični život - kaže voditeljka.

Ko je uređivao vaš dom i da li ste imali stručnu pomoć?
- Suprug i ja smo ga sređivali i stalno ga dopunjujemo. Često pravimo razne "premetačine", jer ne volimo dugo da boravimo u istom ambijentu. Krase ga brojni predmeti doneti sa putovanja, ali ono na šta sam naročito ponosna su umetničke slike. Imala sam priliku da od moje bake i prabake nasledim mnogobrojne vredne stvari, tako da se sada i ja trudim da mojoj Sari i njenoj deci ostavim neke dragocenosti.
U kom delu doma najradije provodite vreme?
- Omiljeni kutak u stanu je svaki u kome mogu udobno da se ispružim i gledam televiziju. Među njima bih izdvojila spavaću sobu, gde se nalazi veoma udoban krevet. U našem domu imamo tri televizora, tako da svako od nas može da odabre šta će da pogleda.
Da li priređujete svečane porodične ručkove?
- Još volim da svečani ručak provedem kod mame u gostima. Retko imam vremena za druženje i svaku priliku koristim da odem u roditeljsku kuću, jer je to opuštanje od svih dnevnih i domaćinskih obaveza. Tamo se ja i cela moja porodica osećamo kao gosti, jer ni danas mi, kao ni ranije mama nikada nije davala da nešto po kući radim.
Organizujete li katkad zabave u kući i družite li se sa poznatim ličnostima?
- Družimo se porodično sa mnogim ljudima iz sveta sporta, politike i estrade, i ta druženja su krajnje opuštena. Svi rado dolaze kod nas na Momin roštilj ili ribu koju izvrsno sprema, jer je odrastao na moru.

Dopuštate li Sari da za svoje prijatelje organizuje žurke?
- Još nismo u toj fazi, ali uskoro nas sigurno i to čeka. Naša kuća je otvorena za sve Sarine drugarice koje često spavaju i ostaju za vikend kod nas. Ja sam najsrećnija, a bogami i najmirnija kada su mi tu pred očima u mojoj kući.
Ko kuva u vašem domu i kom specijalitetu se vaša porodica najviše obraduje?
- Kuvam ja, a moja porodica je vrlo razmažena i svaki dan moram da im skuvam neko drugo jelo. Najviše vole lazanje, spremljene na moj način.
Sara je nedavno imala prvo matursko veče. Kako su tekle pripreme?
- Ove današnje generacije potpuno drugačije shvataju maturu i matursko veče, nego što je to bilo ranije. Iz tog razloga pripreme su dugo trajale, u šali volimo da kažemo kao za svadbu. Obišli smo sve tržne centre i prodavice ne bismo li našli idealnu toaletu. Uz moju pomoć Sara je odabrala prelepu belu haljinu sa šrasom, do kolena. Sa njom je uklopila srebrne sandale i tašnu iste boje. Izgledala je zanosno. Kada smo je Moma i ja prvi put u životu videli onako komplet sređenu i doteranu, shvatili smo da je naše dete već zaista veliko.
Posle osnovne, koju srednju školu je vaša ćerka upisala?
- Sara je upisala privatnu gimnaziju "Miloš Crnjanski". Odličan je đak i moći će dvojezično da prati nastavu i na engleskom i na srpskom. Ako bude želela, obrazovanje će nastaviti u inostranstvu.
Vi završavate doktorske studije. Imate ambiciju da postanete profesor na fakultetu?
- Uskoro se spremam da doktoriram na Fakultetu dramskim umetnosti i biću jedan od prvih doktora nauka iz oblasti medija i kulture. U daljoj budućnosti ne planiram da budem aktivan televizijski voditelj, već sebe vidim ili kao predavača ili nekog stučnog saradnika u oblasti kojom se bavim.

Da li vam Sara poverava ljubavne probleme?
- Naravno, mene su učili da su vam roditelji najbolji prijatelji, tom logikom smo i mi vaspitali Saru. Naši ženski razgovori su otvoreni, ali pubertetska iskrenost ume žestoko da vas "pomeri". Poverenje je najteže izgraditi, ali je to najveće blago koje možete da steknete.
Ko je najveći kupoholičar među vama?
- Verovali ili ne, Moma je više zainteresovan za šoping od nas dve. On je čovek od ukusa koji voli i nosi markirane stvari. Moj suprug je jedan od retkih muškaraca koji u toku nedelje nikad nije isto obučen. Dnevno se dva puta presvlači i čini mi se da sam ja ta koja ne može da izdrži ritam njegovih promena. On je jedna čista, precizna i uredna Devica, koja izuzetno polaže na stil i garderobu. Često padam u iskušenje da Momu i Saru pustim da samostalno idu u kupovinu, jer se u šopingu zadržavaju satima. Ja ih obično čekam u obližnjem kafiću. Na svakom putovanju njih dvoje detaljno pregledaju svaku prodavnicu. Tako da ispada da sam ja ta koja najmanje brine o odevanju.
Gde ćete na odmor?
- Uskoro idemo u Kemer, raj na zemlji. Inače turski turizam i čitava antalijska regija je očaravajuća i kada odete jednom, uvek joj se vraćate.
Znači da ste vi savladali strah od letenja avionom koji ste godinama imali?
- Jesam, hvala Bogu. Zbog panike prilikom letenja nisam letela avionom petnaest godina. Troipočasovnim letom u Egipat probila sam led. I dalje mi nije prijatno, ali preživljavam.

Izgledate veoma negovano, da li vam i suprug daje komplimente?

- Moma najviše voli da me posmatra dok spavam. Obavezno mi ujutru kaže kako ne može da veruje da nemam nijednu boru. Šaljivo priznaje da mi zavidi. Sve je stvar genetike, moja majka je prelepa žena koja je na pragu sedamdesete, a izgleda kao da joj je pedeset.
Postoji li recept za bračnu sreću?
- To je jednostavno sudbina. Ili stretnete čoveka svog života ili vam se to ne dogodi. Moma i ja smo se venčali posle samo sedam dana zabavljanja i evo ulazimo u devetnaestu godinu braka. Za pravu ljubav ne postoje ni savet ni recept.
Imate li suprug i vi vremena za zajedničke izlaske?
- Često kada imamo vremena, odemo na ručak ili popijemo negde kafu. Slabo izlazimo, jer nam je briga o Sari na prvom mestu.
Da li jedno drugo katkad obradujete poklonom ili nekim romantičnim gestom?
- Ne obaziremo se na datume. Ja volim da ga obradujem lepim putovanjem. Prve godine braka kupila sam mu psa za rođendan. Zapravo, sve što ja želim, kupim njemu i oboje smo radosni. Prava ženska taktika, zar ne?

Tekst i foto: Hello! broj 129, 14. jun 2010. godine

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti