Kanski festival: Revija filmskih ostvarenja i toaleta

Kanski festival: Revija filmskih ostvarenja i toaleta

Autor: | 04/06/2011

0

Filmski festival u Kanu, šezdeset četvrti po redu, otpočeo je tradicionalnom ceremonijom na kojoj se slavnim zvanicama obratio Bernardo Bertoluči. Njemu je dodeljena počasna „Zlatna palma“ za celokupnu karijeru, posle čega je prikazan novi film Vudija Alena "Ponoć u Parizu". Glamurozni festival, koji obiluje najvećim brojem pratećih dešavanja i partija, mogao je da počne. Svetska javnost čekala je da zvezde u skupim toaletama vidi na crvenom tepihu, a one su tokom dvonedeljnog festivala ažurno menjale najlepše modne kreacije.
Holivudske dive pokazale su izuzetan osećaj za stil tokom ove filmske smotre, a Kroazeta, najpoznatija ulica u gradu na Azurnoj obali, vrvela je od svetskih zvezda odevenih shodno prilici. Na crvenom tepihu glamurozni izgled se podrazumevao, pa su dominirale duge raskošne toalete. Poznate dive su se ove godine prosto nadmetale koja će najbolje da izgleda u fantastičnim haljinama sa poznatim dizajnerskim potpisima.
Uma Turman, najviša među divama, sve je iznenadila kada je na otvaranju ponela belu toaletu sa ravnim sandalama. Četrdesetjednogodišnja holivudska zvezda našalila se kako je „Šanel“ haljinu morala da naručuje po meri, jer je previsoka za konfekcijske mere.


Iznenađenje za fotoreportere bila je sedamdesettrogodišnja Džejn Fonda, koja je izgledala fantastično. Menjala je haljine u kojima se ocrtavala njena sjajna figura. Najviše je vremena provodila sa bračnim parom Banderas-Grifit. Melani i Antonio su bili presrećni i zaljubljeno su pozirali fotografima jer su u prvoj nedelji Festivala obeležili petnaestogodišnjicu skladnog braka.
Naomi Kembpel bila je u društvu Vladimira Doronjina. Pred fotoreporterima odvojila se od verenika kako bi ispozirala u kreaciji boje čokolade Azedine Alaje. Vredna četrdesetogodišnjakinja je organizovala humanitarnu reviju za pomoć Japanu, na kojoj je pistom prodefilovao teniser Novak Đoković. Prisustvovala je svim boljim žurkama u Kanu, a osim zvaničnog programa. „kraljica“ kanskih žurki je uslikana više puta kako se u jutarnjim časovima taksijem vraća u hotel. Njen verenik, ruski milijarder, nije uspeo da isprati njen ubitačni tempo, pa se sa tamnoputom lepoticom pojavio na nekoliko partija koji su se završavali nešto posle ponoći.
Selma Hajek je u „Gučijevoj“ toaleti boje šampanjca izazvala najviše sevanja bliceva svetskih fotografa, a u blizini je bio njen suprug, francuski milijarder Fransoa Henri Pino.


Još jedan srećan par je boravio u Kanu - pevačica Gven Stefani, koja blista od kada je u braku sa rokerom Gevinom Rozdejlom. Pošto je ispozirala na crvenom tepihu pred fotografima, Gven je mogla da se opusti na jahti „Luna“ Romana Abramoviča, na koju je povela i svoja dva sina. Pevačica se kupala u moru, a fotografisana je kako sa suprugom skače u vodu sa ivice jahte duge sto dvadeset metara.
Penelope Kruz je sve ostavila bez daha pojavivši se u „Markeza“ toaleti sa naglašenim krajem, podsećajući na sirenu. Svi su komentarisali njene postporođajne obline sa „volumenom“ na pravim mestima, pa je bila jedna od najslikanijih zvezda crvenog tepiha. Špankinja je sijala od sreće, pokazujući da ju je majčinstvo osvežilo i preporodilo. Sa njom nije bio Havijer, kojem je ona prošle godine pravila društvo u Kanu, kada je promovisao film „Bjutiful“.


„L’Oréal Paris“ bio je zvanični šminker „Filmskog festivala u Kanu, a zvezde su, uz pomoć stručnjaka za mejkap, izgledale senzacionalno, lica su im bila sjajna i sveža i bez teške šminke. Tu nije bilo promašaja, dok je, prema mišljenju svetskih modnih stručnjaka, uvek raspoloženih za mišljenje o toaletama sa crvenog tepiha, bilo materijala za kritički osvrt. Ipak, niko nije preterano iskritikovan, budući da su se zvezde, iskusne u poziranju na crvenom tepihu, znalački obukle proverene kreacije i niko nije imao previše hrabrih modnih izleta osim senzacije uvek gladne Lejdi Gage, koja je imidž izgradila na šokantnom stajlingu. Ostali su se držali proverenih i sigurnih toaleta mirnih boja. Jedino je Sara Džesika-Parker bila u haljini floralnog printa, nešto drugačijeg kroja od klasičnog „holivudskog“. Nenadana pojava „njujorše modne kraljice“ u bogatoj haljini „Elije Saaba“ na crvenom tepihu izazvala je pozitivne komentare zbog različitosti.

Piše: Nadežda Jokić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još