Parfemi: Izaberite odgovarajući mirisni akord

Parfemi: Izaberite odgovarajući mirisni akord

Autor: | 29/05/2011

0

Parfemi pobuđuju uspomene, podižu samopouzdanje i raspoloženje.
Za pravilan izbor parfema nije dovoljno samo da vam se dopada njegov miris. Važno je da znate gde da ga nanosite i kako da ga učinite trajnijim. Osnovna razlika između parfema i toaletne vode je u koncentraciji mirisnih supstanci, inače, najčešće mirišu isto.
Prilikom odabira, tokom dana testirajte najviše tri mirisa. Najbolje je da to činite ujutro jer je tada čulo mirisa nezasićeno. Najbolja mesta za njihovo nanošenje su ručni zglobovi, vrat i unutrašnja strana kolena zbog toga što se tu miris najduže zadržava. Nikad nemojte utrljavati parfem jer se tako uništava njegova struktura, a miris se menja.
Ako želite da se vaš parfem dugo zadrži, nanesite ga na vlažnu kožu, odmah posle tuširanja. Najbolje je da ga stavite pre oblačenja, jer neki parfemi ostavljaju tragove na odeći. Ukoliko želite da što duže traje, birajte onaj koji je bogat senzualnim, baznim notama zbog kojih se mirisi vežu jedan za drugi. U bazne note se ubrajaju zemljani mirisi, začini i note kao što su ćilibar, mošus, vanila, mahovina i sandalovina. Osobe koje imaju suvu i bledu kožu treba češće da nanose parfem. Suprotno tome, masna koža dugo zadržava miris parfema.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin