Milena Vasić i Milan Vasić: Kumovi za koje mnogi misle da su bračni par

Milena Vasić i Milan Vasić: Kumovi za koje mnogi misle da su bračni par

Autor: | 29/05/2011

0

Iako mnogi misle da su muž i žena, šarmantna glumica Milena Vasić i glumac Milan Vasić izuzetno su dobri prijatelji. Iz savršene saradnje i uloga u okviru projekata koje su zajedno realizovali, njih dvoje su se i okumili. Naime, Milan je nedavno bio kršteni kum zgodne brinete.
Njihovo poznanstvo započelo je na snimaju filma „Konji vrani“ i nastavljenoje do današnjih dana kada učestvuju u zajedničkom projektu useriji „Bela lađa“. Iako su poslovno veoma zauzeti, Milena i Milan se često viđaju i van dasaka koje život znače. Osim izlaska u kafanu, simpatični glumac često pozove svoju kumu i naruči da samo za njega ispeče piletinu.
Zavodljiva glumica već dve godine uživa u strasnoj ljubavnoj vezi sa rediteljom Jugom Radivojevićem. Iz prethodnog braka ima kćerku Lanu i sina Nikolu. Tridesetdvogodišnji Milan Vasić, njen partner i kolega, još je uvek neoženjen, ali ima devojku.
- Moja prva uloga sa Milanom je bila u filmu „Konji vrani“ Ljubiše Samardžića, kada smo se ljubili. Jedna anegdota je vezana za to. Ljubimo se mi tako, a kamera je sa nas već uveliko prešla na drugi kadar, na neko kuče. Ja kažem: „Ajde, Miki, prekini, ne snima nas više“, na šta će on: „A ja mislio da ti je čast da se ljubiš sa mnom“. Najčudnije je da se neko takoreći isto zove i preziva kao ja. Otac mu je u šali rekao: „Prezime je prihvatila, idemo dalje“. Postoji još jedna istinita priča, kada me je komšinica srela i rekla mi da sam super u „Beloj jađi“, ali da je ipak za nijansu od mene bolji moj suprug. Ja se mislim otkud ona zna mog bivšeg supruga, da nije mislila na Laneta. Ona će na to: „Mislim na vašeg privatnog supruga, na Milana Vasića“. Nedavno mi je moja kuma Milica takođe ispričala da je u jednom frizerskom salonu listala baš magazin „Hello!“. Odjednom joj je jedna gospođa pokazala prstom na moju sliku i rekla: „Znam ja ovu glumicu, ona je bila udata za Milana Vasića“. Moja kuma joj je kazala da nije u pravu, a ona će na to: „Slušaj, devojko, to je proverena informacija, vidiš da se prezivaju isto“ - kroz osmeh priča Milena Vasić, koja o svom kumu ima samo reči hvale.
- Milan je odličan glumac i dobar čovek. Normalan je i ima ogromnu želju da uspe. Lepo se družimo. S vremena na vreme spremim mu piletinu, pošto jedino to jede - iskrena je tridesettrogodišnja glumica.
Osim glume i zajedničkih projekata, Milena i Milan imaju sličan stil odevanja. Vole eleganciju sa dozom ležernosti, dopunjenuprepoznatljivim šik detaljem.
- Volim eleganciju, ali ne onu klasičnu, već malo maštovitiju. Znači mi da su stvari koje nosim od kvalitetnog materijala. Sintetiku i druge „veštake“ maksimalno izbegavam. Odevanje mi najviše zavisi od raspoloženja- priča Milena Vasić, a na njene reči nadovezuje se njen kolega i prezimenjak Milan, koji takođe ističe da najviše voli udobne materijale i sportsku eleganciju.


Koliko pažnje posvećujete praćenju aktuelnih modnih trendova?
Milena: Nisam rob mode. Verna sam svom stilu odevanja, a trend je u mom ormaru najčešće zastupljen kao detalj. Nisam od onih žena koje listaju modne magazine i gledaju fešn kanale ne bi li saznali šta će biti aktuelno. Verujem u svoju intuiciju i sledim je jer naročito umem da osetim koja će boja biti hit sledeće sezone. Moja omiljena boja je plava, sve njene nijanse.
Milan: Nažalost, nemam vremena za to, ali i nemam običaj da kupujem stvari po poslednjoj modi. Kupujem isključivo onu garderobu koja mi dobro pristaje i koja mi se dopada.
Da li vam šoping diže adrenalin i ublažava stres?
Milena: Volim šoping i uživam u njemu. Međutim, budući da imam dvoje dece i punu fioku neplaćenih računa, kupovina garderobe nije mi baš neka stres terapija. Obično me posle nje grize savest. Moglo bi se reći da mi je kupovina zadovoljstvo, naročito kada mi se sve kockice poklope, kada imam novca i kada želim da kupujem.
Milan: Samo na početku, ali posle dva sata me toliko umori, pa ga sve više izbegavam.
Ulazite li zbog kupovine u dozvoljene ili nedozvoljene minuse u banci?
Milena: Ne, nemam dozvoljene minuse. Lakše mi je tako.
Gde najčešće kupujete garderobu?
Milena: Nažalost, za šoping u inostranstvu, gde je povoljnije, nemam vremena. Velike tržne centre ne volim. Knez Mihailova mi je i dalje najzanimljivija maršrutaza šetnju i razgledanje.
Milan: Nemam omiljena mesta za šoping. U poslednje vreme sviđaju mi se stvari marke „Kassker“.
Čije savete slušate kada želite da saznate da li vam garderoba dobro stoji ili ne?
Milena: Isključivo svoje.
Milan: Moja mlađa sestra Milena mi je najbolji kritičar što se garderobe tiče i uvek je vodim sa sobom kad želim nešto da kupim.
Da li vaš partner Jug Radivojević nekada komentariše vaše oblačenje?
Milena: Jugu se sve sviđa, nekako „potrefim“ njegov ukus i uvek je oduševljen mojim stajlingom.


Ima li nešto što se vašem partneru ipak ne sviđa iz vašeg ormara?
Milena: Ne sviđaju mu se moje šarene klompe koje su apsolutni hit ove sezone, a on to ne zna. Prvo je počeo od štikle, rekao je: „Maki, što ti je glupa ta štikla“. Ne vredi mu. Toliko sam srećna zbog mojih klompi i obožavam da ih nosim.
Utičete li vi na njegov stil odevanja?
Milena: Prilikom zajedničkog izlaska uvek se konsultujemo kako bismo uskladili boje. Ne mogu da kažem da preterano utičem na Jugov stil odevanja, ali sam uspela da iz njegovog ormara izbacim onu ružnu oker boju.
Da li je on uticao na to da nešto počnete da nosite?
Milena: Visoke štikle i mini suknje.
Poklanjate li garderobu koju više ne nosite?
Milena: Garderobu ne poklanjam, jer će sve moje stvari verovatno naslediti moja kćerka Lana. Dečju garderobu darujem deci svojih prijatelja.
Milan: Garderobu poklanjam svom bratu iz Smedereva, ako mu se nešto dopadne.
Koliko Lana kopira vaš stil odevanja?
Milena: Nimalo. Ona ima svoj stil, što je dobro, ali meni se njen način odevanja ne dopada. Voli garderobu roze boje. Kod sina Nikole obožavam što voli moje omiljene patike „starke“. Sad već možemo da se menjamo, jer skoro da nosimo isti broj.
Lana je balerina, a sin se bavi muzikom.
Milena: Lana trenira balet, mada je nedavno došla sa idejom da upiše skokove u vodu. Frapirala sam se. Počela je da mi postavlja uslove: „Učiniću ti to ako me u septembru upišeš na skokove“. Nikola svira violinu i gitaru.
Jeste li stroga majka?
Milena: Mislim da sam posvećen roditelj. Pre bih rekla da sam popustljiva nego stroga.
Imate li fetiš?
Milena: Cipele.
Milan: Majice i košulje.
Jeste li skloni eksperimentima u odevanju?
Milena: Kada sam imala šesnaest godina prilikom mog prvog izlaska obukla sam tirkiznozelenu haljinu, teget štikle i tašnu. Sa svojim pratiocem, koji se pojavio u farmerkama, sa „Big bull“ majicom, patikama i duksom vezanim oko sebe, našla sam se u Knez Mihailovoj. Počela sam da plačem kada sam ga videla. Bio je toliko ljubazan i džentlmenski mi je rekao da ne brinem, posle čega me je dopratio do kuće da se presvučem. Obukla sam starke i farmerke.
Milan: Nisam taj tip, ne volim sa tim da se igram.
Volite li garderobu sa potpisima naših kreatora?
Milena: Naravno. Više volim da kupujem garderobu domaćih autora nego stranih. Cene odgovaraju kvalitetu i dizajnu.
Da li ste poželeli da prisvojite neki pozorišni kostim?
Milena: Često, a od svega mi se najviše dopala čipkana, potpuno providna haljina iz predstave „Italijanska noć“.
Milan: Jesam, pantalone iz predstave „Pevaj, brate“.
Je l' istina da ste se od predstave „Pevaj, brate“ obogatili i kupili tri stana?
Milan: Voleo bih da je tako.


Kad počinje snimanje istoimene serije?
Milan:Prvog juna, čemu se svi radujemo tome.
Da li je gluma bila profesija kojom ste oduvek želeli da se bavite i kako su vaši najbliži reagovali na tu vašu želju?
Milena: Jeste. Moji su uticali na sve načine da me ne prime na „Akademiju“. Nisu uspeli. Profesorka Goca Marić nije htela ni da čuje da ne budem primljena. Posle audicije otac mi je čestitao.
Milan: Apsolutno ne, sport je bila moja najveća ljubav, a onda se desila gluma, sasvim slučajno. Kada sam im rekao da želim da postanem glumac, moji najmiliji su bili oduševljeni. I dan-danas su mi najveća podrška.
Koliko vam nedostaje Kosovo gde ste rođeni?
Milan: Mnogo mi nedostaje. Ipak sam tamo proveo najlepši period u svom životu. Imao sam prelepo detinjstvo, koje pamtim po različitim igrama, bez kompjutera i bolesnih video-igrica, sjajno društvo, igranje u folkloru, treniranje fudbala i rukometa. Moji roditelji su nastavili da žive na Kosovu.
Šta vas je izdvojilo iz plejade mladih i talentovanih glumica?
Milena: Optimizam i enegrija. Često me ujutru, kada dođem na probu, pitaju: „Šta je razlog tvog bezrazložnog optimizma“. Jedan od mojih omiljenih likova koji trenutno spremam kaže: “Optimizam je odraz inteligentnih osoba. Nepristojno je biti depresivan i tužan u društvu“. Znam da vas, kada me vi pitate kako sam, apsolutno ne zanimaju moji problemi. Ali bitan je da se taj minut ili sat koji provedemo zajedno smejemo i uživamo u životu. Od dugih me odvaja i specifična vrsta humora na sopstveni račun.
Da li vaš uspeh u karijeri pripisujete sreći ili nekim drugim okolnostima?
Milena: Moj uspeh u karijeri je što bez prekida traje više od deset godina i zato što pored karijere imam i privatni život i decu. Mislim da moja prava sreća u karijeri tek treba da dođe.
Jeste li neku ulogu dobili preko veze?
Milena: Ne da nisam dobila preko veze, nisam je dobila ni iz prijateljstva, „bifejskog“ atmosferskog trenutka. Svaki reditelj koji me je angažovao izabrao me je za svoj projekat isključivo jer je gledao neke moje prethodne radove. Bilo je dosta onih koji su mi odmogli, koji su mi postavljali neke limite, uslove. Ne vidim razlog za to i ponekad pomislim na njih. Samo kažem: „Oprosti im, Bože, nisu znali šta čine.
Pripadate li nekom glumačkom „klanu“?
Milena: Pripadam nekoj vetrometini. Igram u dva potpuna različita pozorišta i žanra, gde je konfiguracija ljudi kao sever i zapad. Stalni sam član „Jugoslovenskog dramskog pozorišta“, a u „Pozorištu na Terazijama“ već sedam godina igram u „Ciganima“, koji su najposećenija i najprodavanija predstava, mogu slobodno da kažem, zahvaljujući Ivanu Bosiljčiću i meni. S druge strane, u vezi sam sa pozorišnim rediteljem koji je u nekom svom svetu. Ja sve vidim, sve čujem, ali ćutim.
Ko vam je do sada najviše pomogao u karijeri?
Milan: Bez ikakve sumnje, gospodin Ljubiša Samardžić.
Da li biste zbog neke dobre uloge skratili kosu ili se ugojili nekoliko kilograma?
Milena: Do sada nisam imala prilike, ali naravno da bih, to mi ne predstavlja nikakav problem.
Čime vas je vaš partner osvojio?
Milena: Jug je jedna fenomenalna ličnost u svakom smislu. Ima najlepše oči. Divan je kao osoba i prava je dobrica. Ima odličnu energiju. Što se tiče figure, moram da se pohvalim da je krenuo na fitnes.
Milan: Nemam devojku.
Šta može da vas iznervira kod osobe suprotnog pola?
Milena: Nevaspitanje i glupost.
Milan: Privlače me duhovite devojke, a odbijaju pijane.
Koji odevni detalj može da vas odbije, a koji da vas privuče kod osobe suprotnog pola?
Milena: Kada je napodno obučen. Mnogi kažu da odelo ne čini čoveka, ali ja smatram da ga i te kako čini. Volim košulje i muška odela.
Milan: Mogu da me odbiju prljave cipele.
Imate li omiljenu ulogu?
Milena: Imam, „Rođeni u Yu“.
Milan: Sava Lađarski.
Kako vam prija rad u seriji „Bela lađa“.
Milena: Veoma mi prija jer je ekipa ljudi, sa legendarnim Milanom - Lanetom Gutovićem na čelu, prezabavna.
Kako vam se dopada uloga Janaćija, rođaka Srećka Šojića?
Milan: Uloga mi je baš „legla“, a i radim sa sjajnom ekipom, tako da mi baš prija i voleo bih da u septembru nastavimo sa snimanjem.
Postoji li neka sličnost između tog lika i vas?
Milan: Jedino što je Janacko pošten čovek, pa je možda to slično, ali ostalo ne.
Jeste li nekada razmišljali da skratite brkove poputnjegovih?
Milan: Baš ste me zasmejali, mislim da ne bih mogao to da uradim.
Vezani ste za vaše sestriće Borisa i Matiju?
Milan: Jako. Mnogo ih volim, do Sunca - što bi rekao mlađi Boris.
Je li vam proradio očinski instinkt? Mislite li da umete sa decom?
Milan: Mislim da ću umeti kad dođe vreme, jer lako je umeti sa tuđom decom, igraš se pola sata sa njima i odeš, a sa svojim ćeš morati ceo dan i svaki dan, ali se toga ne plašim.
Koji su vam planovi za budućnost?
Milan: Žena i troje dece.
Milena: Pripremam jednu monodramu, a na leto planiram da odem na more sa decom i Jugom.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti