"Hurts" nastupio u beogradskoj Areni

"Hurts" nastupio u beogradskoj Areni

Autor: | 26/05/2011

0

Jednočasovni koncert britanske elektrosenzacije "Hurts", održan je sinoć u beogradskoj Areni, a pevač Teo Hačkraft i klavijaturista Adam Anderson koje je pratio četvoročlani bend i operski pevač Ričard Sidvej, oduševili su publiku pesmama, kao i svojim nastupom. Preko 4.000 ljudi prisustvovalo je koncertu na kojem je kao predgrupa nastupio beogradski sastav "Inje", sa nekoliko svojih najpoznatijih pesama. Nakon njihovog nastupa na kratko su se ugasila svetla, a onda je počeo instrumentalni deo pesme "Evelyn", tokom koje je slavni duo sa pratnjom izašao na binu. Nakon što je otpevao pesme "Unspoken", i "Silver Lining", Hačkraft se zahvalio publici na srpskom jeziku, a zatim je na maternjem, engleskom, rekao kako je ovo njihov prvi dolazak u Beograd i najavio pesmu "Wonderful Life", po kojoj je ovaj elektro-pop duo je i najpoznatiji.
- Čuli smo da Srbija ima najlepše žene i to je definitivno tačno. Ovo je za nas zaista jedinstveno iskustvo. Hvala za divno veče - dodao je on i publici u znak zahvalnosti tokom koncerta bacao bele ruže.
Koncert su zatvorili hitom "Stay", a na insistiranje publike, bend je izašao na bis, tokom kog je izveo pesmu "Better Than Love". "Hurts" je 2009. godine u listu "Gardijan" proglašen za bend dana, a sledeće godine završio je na četvrtom mestu godišnje liste najboljih bendova prema anketi televizije BBC. Duo je putem sajta "You tube", gotovo preko noći osvojio publiku širom sveta sa pesmom, snimljenom sa 20 funti. Sutra ih očekuje koncert u Skoplju, a sledi turneja po Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još