Zdravko Čolić: Trodnevna poseta crnogorskoj planini

Zdravko Čolić: Trodnevna poseta crnogorskoj planini

Autor: | 14/05/2011

0

Legendarni pop pevač Zdravko Čolić ne miruje pred najavljeni beogradski koncert na Ušću, koji je zakazan za 25. jun. Tek što se vratio sa turneje po Nemačkoj i Holandiji, sa ekipom saradnika i prijatelja otputovao je na prelepu planinu Žabljak u Crnoj Gori, kako bi snimio spot za numeru „Pamuk“. Za magazin „Hello!“ uvek raspoloženi pevač govori o trodnevnom radu, ali i begu iz grada u prirodu, posle čega je nastavio sa turnejom i otputovao na zakazani koncert u Hamburg.
- I ranije sam voleo Žabljak, a sada sam siguran da je ova planina vrhunski odabir, što se tiče odmora van sezone. Nije bilo ljudi, samo malo stranaca koji su se odmarali i uživali u gotovo netaknutoj prirodi. Pešačili su po planini, a i ja sam se u pauzama snimanja tako relaksirao. Durmitor će biti definitivno moj izbor posle porodičnog letovanja. Krajem avgusta nameravam da ga posetim jer je idealan za odmor sa decom i šetnju koju obožavam. Lepo je i zimi zbog sjajnih ski staza - kaže pevač koji leto uvek provodi u krugu porodice na putovanjima. Pre nego što ove godine otputuju na odmor, Zdravko će održati veliki koncert na Ušću, za koji će karte biti puštene u prodaju u drugoj polovini maja. Veliki spektakl će zaokružiti turneju na kojoj pevač predstavlja trinaesti album „Kad pogledaš me preko ramena“, a njegovi saradnici misle da će ovaj nastup biti najveći u njegovoj karijeri.
Poznati Sarajlija kaže da je planinu Žabljak kao idealnu lokaciju za snimanje spota odabrao režiser video klipa zbog prelepog, bajkovitog eksterijera.
- Reditelj Keki iz produkcije „Vision“ nije pogrešio, imaćemo sjajnu sliku u spotu. Radili smo spot za baladu Aleksandre Milutinović, jedne od najpoznatijih kantautorki domaće muzike. Osim prirode, suptilnoj atmosferi doprinela je i balerina Bojana Matić iz novosadskog „Srpskog narodnog pozorišta“, kao i vremenske prilike. Naime, u toku dana nekoliko puta su se smenjivali sunce i kiša, oblaci i vedro nebo. Zanimljivo je da se u pozadini pojavljuje i sneg, kojeg ima na planini. Zbog potreba snimanja popeli smo se na vrh planine i naišli na toliko gustu maglu da se zamalo nismo izgubili. Dugo nisam dolazio na ovu planinu, pa mi je sve bilo očaravajuće. Odseli smo u hotelu „Polar star“ u kojem je intimna atmosfera, kakva nam je baš odgovarala tokom naše trodnevne posete planini - kaže Čolić, čiji će se lik uskoro naći na „Raffeisen viza“ debitnim i kreditnim karticama. Tako će naša najveća pop zvezda postati prvi pevač koji se našao na platnim karticama, poput Elvisa Prislija, Džonija Keša i grupe „Rolingstons“ na inostranim karticama.

Piše: Nadežda Jokić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin