Milica Milša u kampanji za usvajanje pasa

Milica Milša u kampanji za usvajanje pasa

Autor: | 12/05/2011

0

Početak kampanje odgovornog vlasništva i usvajanja pasa “Najbolji prijatelj” obeležiće se sutra u 12 sati na platou ispred Skupštine Grada Beograda. Kampanja „Najbolji prijatelj“ usmerena je na buđenje svesti o odgovornom vlasništvu i humane potrebe za pružanjem utočišta psima – usvajanjem. Kampanja „Najbolji prijatelj“ ima za cilj da građanima život, čiji su sastavni deo i psi, učini bezbednijim, ugodnijim i lepšim. Ovo važi kako za one koji imaju sopstvene pse, tako i za sve ostale građane. Da bi ovaj cilj bio ostvaren, vlasnici pasa osim ljubavi prema svojim kućnim ljubimcima moraju da pokažu i odgovornost, a veliki broj nevlasničkih tzv. uličnih pasa treba da bude udomljen.
- Prihvatilišta za pse nisu rešenje problema nevlasničkih pasa tzv. pasa lutalica. Postojanje prihvatilišta je nužno, ali nije ni željeno rešenje jer nije najhumaniji način na koji psi treba da žive, iziskuje značajna sredstva, a ne rešava problem u celini - navode organizatori.
Učesnici kampanje su Predrag Petrović, gradski sekretar za komunalne i stambene poslove, Goran Paskaljević iz Društva za zaštitu životinja “S.O.S. Animals”, Danica Drobac, Udruženje „Evropska inicijativa 17". Kampanju će podržati i javne ličnosti Danica Maksimović, Aleksandra Kovač, Bajaga, Darko Kostić, Miki Perić, Dragoljub Đuričić, Neda Arnerić, Srđan Gojković, Ivana Bajić, Milica Milša, Ašok Murti.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti