Milan Jovanović Strongmen: Stare i nove uloge snažnog blogera

Milan Jovanović Strongmen: Stare i nove uloge snažnog blogera

Autor: | 11/05/2011

0

Interesantna životna priča Milana Jovanovića, u javnosti poznatijeg pod nadimkom Strongmen, počela je u Nišu 1970, gde je ovaj svestrani sportista završio „Elektronski fakultet“ i magistarske studije. Imao je košarkašku karijeru, posle koje je počeo profesionalno da se bavi sportom snage - u powerliftingu je bio deset puta prvak države i tri puta puta prvak sveta. Živeo je potom u Majamiju, gde je radio kao telohranitelj poznatih zvezda, a ovdašnja javnost ga je upamtila po vrcavim tekstovima o društvenim fenomenima na blogovima. Njegov blog na sajtu „B92“ jedan je od najčitanijih na internet stranicama. U centru pažnje javnosti nedavno se našao zbog tri stvari - debitovao je kao glumac, postao je urednik internet sajta časopisa „CKM“ i zbog motocikiste Fonze, koji je pored Vladimira Putina sedeo na utakmici u Beogradu, prilikom njegove zvanične posete Srbiji. Za magazin „Hello!“ kolumnista dnevnog lista „Kurir“ i časopisa „Plejboj“, koji pored svega radi i kao direktor JKP “Tržnica” u Nišu, kaže da je proslavljeni motociklista Fonza njegov dobar drug.
- Posle Putinove posete Beogradu svi su se interesovali kako je motociklista iz Niša deo protokola i sedi pored Vladimira Putina na utakmici „Zvezda - Zenit“. Posle toga sam sa njim za „Plejboj“ uradio prelep razgovor i još lepše fotografisanje u napuštenoj ciglani. Aktivno pišem kolumne i blogove i laska mi kada kolege blogeri smatraju moje tekstove najreferentnijim. Pored trinaest tekstova mesečno, uvek imam vremena da napišem i pet, šest čitanih blogova na sajtu „B92“. Moja kolumna u „Plejboju“ je iz drugog dela magazina prešla u prvi, u „Kuriru“ je moja kolumna sa sedme strane prebačena prvo na petu, a sada na treću. Najdraže su mi moje kolumne na portalu „CKM“ jer sam sebi urednik.
Otkako je postao urednik portala „CKM“ rejting ove internet stranice je naglo skočio, a Milan je u međuvremenu otkrio još jednu strast - glumu.
- Već sam pisao za „FHM“ magazin iz porodice „Color press“ grupe i od tada datira prijateljstvo sa Robertom Čobanom koje smo „zacementirali“ kroz razmenu stavova na „Fejsbuku“. Počeo sam da se bavim glumom. U kinematografiji uloge “tvrđih momaka” dodeljuju se uglavnom istim glumcima, a oni koji izgledaju oštro na platnu su malobrojni i skoro da ih i nema. Prvi film koji sam snimio je „Travelator”, režisera Dušana Milića, usledila je uloga u filmu “Sestre” Vladimira Paskaljevića i Bojane Maljević, koja je producent. Tu glumim brutalnog makroa. U filmu “Parada”, reditelja Srđana Dragojevića, očekuje me uloga telohranitelja, a igraću uz Dragana Bjelogrlića i Nikolu Kojo. Uloge su u skladu sa pojavom i mojim „prethodnim životom“ i logično je da angažuju baš mene.
- U „Travelatoru“, koji je moj prvenac, energiju i samopouzdanje sam crpeo iz saveta Borisa Isakovića, legende glumišta. Pokazalo se da me kamera voli. Uvek imam na umu da sam barem dva puta krupniji od ostalih glumaca, pa se povlačim u malo dalji plan da se “izjednačimo” i da ne zatrpam kadar. Tokom snimanja filma “Sestre” Bata Živojinović, potpuni genijalac, rekao mi je da se ne sekiram što nemam nikakvu glumačku školu jer mi ona i ne treba.
Nedavno je Milan dobio trećeg sina Vasilija u braku sa suprugom Jovanom, koja je trinaest godina mlađa od njega. Stariji sinovi su Jovan i Ivan.
- Jovana je trebalo da se porodi u nedelju, pa sam sa drugarima počeo da pijem dva dana ranije. Jovana se porodila u ponedeljak ujutru, tako da sam samo nastavio sa slavljem koje je trajalo do ranih jutarnjih časova u utorak. Kući sam odneo deset iscepanih majica. Inače, prototip sam idealnog oca i supruga. Volim da kuvam i da sređujem kuću. Pravi sam „kućni moljac“. Moja supruga Jovana je radila kao manekenka u Majamiju, a našoj javnosti je poznata kao devojka sa „Plejbojeve“ duplerice iz oktobra 2008. Veoma sam ponosan na te njene fotografije jer je retkost da neko tako izgleda posle porođaja - kaže prvak u disciplinama čučanj, benč pres i mrtvo dizanje koji je „kolateralno“ stekao epitet „jedan od najjačih ljudi na svetu“.

Piše: Nadežda Jokić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti