Reiki - savršena metoda duhovnog razvoja

Reiki - savršena metoda duhovnog razvoja

Autor: | 07/05/2011

0


Reiki je japanski holistički energetski tretman za relaksaciju, otklanjanje stresa, ali i lečenje.
Jedna od tehnika za uspostavljanje ravnoteže duha i tela je reiki metoda koju je otkrio japanski budista posle duge meditacije, posta i molitve. Ime reiki vodi poreklo iz japanskog izgovora dva kineska karaktera koja se koriste da opišu energiju. "Rei" znači duša, duh, a "ki" znači dah ili energija žive sile - životna energija. Pronalazač ove tehnike zapisao je da je dobio mistično otkrovenje i da je postigao znanje i spiritualnu moć da primeni reiki energiju na ljude.
Reiki je japanska tehnika kojom se eliminiše stres, relaksira, ali i leči. Zasnovana je na verovanju da životna energija teče kroz organizam. Ako neko ima nisku životnu energiju, podložan je bolestima i stresu, a ako je ta energija visoka, osoba se oseća zdravije i sretnije.
Osobe koje praktikuju reiki koriste tehniku "polaganja ruku" na telo ili iznad tela. Tvrde da ova tehnika kanališe “ki”, energiju univerzalnog duha ili spiritualne prirode “rei”. Kroz dlanove osobe koja primenjuje reiki kanališe se energija koja leči, a od pacijenta se samo očekuje da se opusti i legne.
Inicijacija reiki čisti i osnažuje energetske kanale i centre u telu i povećava osetljivost na energiju. Mnogi koji su prošli ovaj proces primetili su da su postali intuitivniji i otvoreniji za suptilne informacije koje se prenose energetskim poljem. U toku inicijacije osoba može da ima različite doživljaje - osećanje toplote u rukama, pulsiranje energetskih centara, blage trnce u telu i slično.
Posle inicijacije sledi period čišćenja, jer isceljujuća energija podešava vibracije energetskog polja i podiže ih na viši nivo. Toksini, do tada taloženi u telu i umu, počinju da se oslobađaju. Na fizičkom nivou, izbacuju se preko organa za izlučivanje. Izbegavanje ljudi, mesta i događaja za koje znamo da negativno utiču na nas takođe može da pomogne da se oslobodimo negativnih emocija.
Oni koji praktikuju reiki kažu da je važno da se fokusiramo i dozvolimo reiki energiji da nas dovede u stanje balansa i zdravlja. Energija deluje prvenstveno na nas same, a time i na druge, jer smo svi međusobno povezani.
Danas se reiki koristi u mnogim bolnicama, klinikama i dnevnim centrima širom Amerike, Kanade, Australije i Velike Britanije kao značajan i ekonomičan način poboljšanja brige o pacijentima. U Srbiji je ova metoda rehabilitacije prihvaćena kao postupak tradicionalne medicine.

KARAKTERISTIKE TRETMANA
Reiki terapija je potpuno bezbedna i neinvazivna. Koristi se za relaksaciju i oporavak, smanjenje uznemirenosti i bola. Reiki može da poboljša kvalitet života mnogih hroničnih bolesnika koji pate od bola.
Reiki tretman se veoma lako izvodi. Vodi se računa o individualnim potrebama i stanju svakog pacijenta. Terapeut postavlja ruke po nekoliko minuta na različite delove tela (glava, prednji deo, noge, leđa), pri čemu se energija prenosi na pacijenta. Ova energija zrači sa šaka terapeuta i veoma je blaga. Možete osetiti prijatnu toplinu, pulsacije, peckanje i duboku relaksaciju.

Kako reiki može da vam promeni život?
Naučiti reiki je veoma lako, jednostavno i brzo, a pri tom daje rezultate tokom celog života. Ne trebaju vam nikakav poseban talenat ili sposobnost, a daje trenutne rezultate. Ne zavisi od intelektualne sposobnosti ili duhovnog razvoja i stoga ovu tehniku svi mogu da koriste. Reiki su naučile stotine hiljada ljudi različito uzrasta i obrazovanja širom sveta.
Stoga bi trebalo da svako nauči reiki, i da na taj način može da pomogne i sebi i drugima bilo gde, bilo kada, samo svojim rukama. Prvi reiki nivo vas ponovo povezuje sa univerzalnom životnom energijom, koja je, poput radio talasa, svuda oko nas, tako da možete da primate reiki "frekvenciju" lako i u svakom trenutku. Naučićete osnovne pozicije postavljanja ruku koje se primenjuju pri reiki tretmanu. Na drugom nivou uče se reiki simboli, koji povećavaju isceliteljsku energiju, kao i slanje te energije na daljinu. Kod nas može da se pronađe knjiga “Reiki za početnike”, Dejvida F. Venelasa, koja svakom može biti od koristi.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin