Aleksandar Karađorđević: Kraljevska jednostavnost

Aleksandar Karađorđević: Kraljevska jednostavnost

Autor: | 29/04/2011

0

Dvadesetdevetogodišnji srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, koji nosi ime svoga oca, kaže da, iako ima titulu, vodi prilično jednostavan život poput mnogih njegovih vršnjaka. Uživa u uobičajenim stvarima, voli muziku, kuvanje, dobro vino, a budući da godinama živi u San Francisku najveće zadovoljstvo mu predstavlja surfing.
Princ Aleksandar brat je blizanac princa Filipa i treći po redu nasleđa prestola posle princa Petra i Filipa. Sin je prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance. Završio je jednu od najboljih osnovnih škola u britanskoj prestonici, a 2000. godine sa najboljim ocenama maturirao je na „Kraljevskoj školi“ u Kanterberiju u Engleskoj na predmetima španski, francuski i javna uprava i politika. Princ Aleksandar studirao je na Univerzitetu San Francisko gde je diplomirao na komunikacijama i medijima u maju 2004, a zatim je i magistrirao na postdiplomskim studijama na Američkom univerzitetu iz oblasti advertajzinga.
Mada zbog poslovnih obaveza u San Francisku nema često priliku da duže boravi u Srbiji, princ Aleksandar, kad god ugrabi nekoliko slobodnih dana, rado poseti Beograd. Ističe da je veoma vezan za svog oca koga obožava. Prija mu srpski mentalitet i druženje sa našim ljudima.
- Dobio sam nekoliko slobodnih dana pa sam iskoristio priliku da odem u Evropu i skoknem do Beograda kako bih posetio roditelje. Obično su mi dani boravka u srpskoj prestonici unapred isplanirani. Budući da su moj otac i njegova supruga Katarina predani humanitarnom radu, rado učestvujem u takvim događajima. Ne praktikujem noćne izlaske jer želim da što više vremena provedem sa svojim ocem. Zbog posla retko se viđam i sa svojom braćom. Nekada se sretnemo u San Francisku, a nekada u Londonu ili Beogradu - na početku razgovora za magazin «Hello!» kaže Aleksandar Karađorđević, koji trenutno radi kao urednik onlajn magazina «Spin».
- Obožavam svoj posao, radim ga već nekoliko godina i veoma me zabavlja. Kancelarija mi se nalazi u centru San Franciska. Budući da se moj magazin pre svega bavi muzičkom scenom, a ja muziku obožavam, posao mi je pravo zadovoljstvo - kaže princ Aleksandar i ističe da pored slušanja muzike uživa i u plesu.
- Kada je reč o igri, prvi sam na podijumu. Volim sve vrste plesova: rumbu, sambu, salsu, samo da se pleše. San Francisko ima divne klubove za zabavu. Preko dana se radi, a uveče i vikendom izlazi - ističe dvadesetdevetogodišnji princ i napominje da voli da se bavi sportovima koji dižu adrenalin.
- Volim skoro sve sportove, a najviše vožnju bicikla, ronjenje i surfovanje. Ne plašim se talasa, a mala doza opasnosti garantuje bolju zabavu. Osim sportova na vodi, rado pratim fudbal i košarku. Kada sam poslednji put boravio u Beogradu, bio sam na derbiju između «Crvene zvezde» i «Partizana», za koji, inače, navijam. Bilo je fenomenalno - istakao je mladi prestolonaslednik i u nastavku razgovora istakao da je emotivno zauzet.
- Postoji neko koga veoma volim. Videćemo šta će se desiti u budućnosti. To je privatna stvar i ne želim da otkrivam njeno ime - kaže Aleksandar i ističe da obožava putovanja, naročito u Brazil.
- Nedavno sam boravio u Brazilu, odakle potiče moja majka. Priroda je prelepa, toliko boja, zvukova i prelepih predela na svakom koraku. Karneval u Rio de Žaneiru prvi put sam posetio pre mnogo godina, ali Brazil je mnogo više od jednog karnevala - kaže mladi prestolonaslednik koji planira da u budućnosti, pored želje da obiđe celu Zemljinu kuglu, ističe mogućnost da zaradi što više novca. Kako da bi ga imao za sebe, tako i da bi ga dao onima kojima je neophodan, a nisu u stanju da ga zarade.

Priča: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti