Aleksandar Karađorđević: Pripreme za kraljevsku svadbenu ceremoniju

Aleksandar Karađorđević: Pripreme za kraljevsku svadbenu ceremoniju

Autor: | 23/04/2011

0

Vest o venčanju engleskog prestolonaslednika princa Vilijama i izabranice njegovog srca Kejt Midlton, koje će biti upriličeno 29. aprila u Vestminsterskoj opatiji jedna je od najaktuelnijih tema svetskih i naših medija. Na spisku zvanica, među kojima se nalaze najuglednija imena kraljevskih porodica i svetski poznatih ličnosti, zapisana su i imena srpskih prestolonaslednika i njihovih sinova.
Budući da princa Aleksandra Karađorđevića i englesku kraljicu Elizabetu II, koja će 21. aprila proslaviti osamdeset peti rođendan, vezuju bliske, kumovske veze, naš prestolonaslednik Aleksandar i njegova supruga, princeza Katarina biće važnijih gosti na „venčanju veka“.Srpski princ je do sada izbegavao da daje bilo kakve izjave u vezi sa odlaskom na venčanje engleskog prestolonaslednika. Prvi put za magazin „Hello!“ prestolonaslednik Aleksandar otvoreno priča o utiscima i pripremama za venčanje engleskog princa i njegove lepše polovine.
- Sa velikim zadovoljstvom moja porodica i ja ćemo prisustvovati venčanju princa Vilijama i njegove verenice Kejt Midlton. Princ Vilijam je unuk Njenog veličanstva kraljice Elizabete, koja je moja kuma, tako da će ovo venčanje biti divna prilika da se okupi familija. Mene je krstio pokojni kralj Džordž VI, otac kraljice Elizabete, a krstio je i moga oca, kralja Petra II. Deda princa Vilijama, princ Filip bio je blizak rođak moje majke, koja je bila kćerka kralja Aleksandra od Grčke. I ja sam kršten u Vestminsterskoj opatiji, gde će 29. aprila biti upriličeno venčanje. Tako da je njihova svadbena ceremonija za moju porodicu i za mene ima poseban značaj - kaže za magazin „Hello!“ princ Aleksandar Karađorđević i ističe da u Belom dvoru u Beogradu uveliko traju pripreme za venčanje engleskih prestolonaslednika.
- Uveliko se pripremamo za venčanje princa Vilijama, što se pogotovu odnosi na moju suprugu. Dame uvek moraju više da se spremaju, jer postoji nekoliko događaja koji prate venčanje - istakao je prestolonaslednik i dodao da se raduje jer će ovom veoma važnom događaju pored supruge Katarine, prisustvovati i njegovi sinovi Petar, Filip i Aleksandar.
Tokom svadbene ceremonije i propratnih svečanosti, porodica naših prestolonaslednika biće smeštena u privatnom smeštaju u Londonu.
- Moja porodica i ja bićemo u privatnom smeštaju u engleskoj prestonici. Pored ostalog, želim da istaknem da ja u Londonu imam kancelariju, koja nam veoma pomaže u svemu što radimo za Srbiju - kaže Aleksandar Karađorđević i dodaje da njegova supruga i on pažljivo biraju poklone za engleske prestolonaslednike, ali da zbog poštovanja protokola nije u prilici da kaže o kojim darovima je reč.
U nastavku razgovora srpski prestolonaslednik za magazin „Hello!“ govorio je o aktivnostima kojima je trenutno zaokupljen i kojima će se baviti u narednom periodu.
- Trudim se da privučem potencijalne investitore u našu zemllju jer je otvaranje novih radnih mesta i ekonomski oporavak od ogromnog značaja. Lobiranje za Srbiju u inostranstvu je takođe veoma bitno, i to radim preko svojih mnogobrojnih kontakata. Veoma smo posvećeni i obrazovnim i humanitarnim projektima. Uvek ima mnogo toga što treba uraditi na održavanju dvorskog kompleksa, a i drugih aktivnosti, poput izložbe „1941 sedamdeset godina kasnije“ koja je upravo završena, a ove nedelje smo otvorili kompleks i za turističke posete. Turizam može da bude veoma profitabilna privredna grana za našu zemlju. Mi se nadamo da ćemo privući veliki broj gostiju iz inostranstva, a prava je šteta što je naš Narodni muzej tako dugo zatvoren. Spremamo i tradicionalne uskršnje prijeme u Belom dvoru za oko hiljadu dvesta dece bez roditeljskog staranja. Takođe otvaramo naučne skupove poput skupa kardiologa koji je nedavno održan - ističe princ Aleksandar Karađorđević.
- Pored svih aktivnosti koje sam već pomenuo, organizovaćemo i prikupljanje sredstava na humanitarnom događaju u Solunu, a i momci, moji sinovi, učestvuju na „Balu prinčeva“ u Njujorku. Takođe s nestrpljenjem očekujemo i venčanje princa Alberta od Monaka i Šarlen Vitstok sledećeg jula. Veoma se radujemo i odmoru sa porodicom - završio je razgovor za magazin "Hello!" princ Aleksandar Karađorđević.

Piše: Jelena Popović
Foto: PR Dvor

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin