"Zduhač znači avantura": Predan rad, dobro druženje i smeh do suza

"Zduhač znači avantura": Predan rad, dobro druženje i smeh do suza

Autor: | 14/04/2011

0


Otkačena romantična muzička komedija Milorada Milinkovića, autora filmskih hitova „Mrtav ladan“, „Potera za Srećkom“, „Čitulja za Eskobara“, okupila je veliki broj poznatih, ali i mladih talentovanih glumaca. Radnja filma prati četiri različite zabavne priče u kojima su glavni akteri mladi glumci iz Srbije i Republike Srpske. Zlatan Vidović, Vujadin Miloševć, Katarina Ilić i Jelisaveta Orašanin uživali su radeći sa vrhunskim glumačkim imenima poput Nikole Koja, Žike Todorovića, Nikole Pejakovića i Marka Živića, koji su svojim iskustvom nesebično pomagali mlađim kolegama. Svi su oni zajedno prolazili kroz različite avanture koje su ih zasmejavali do suza. Film je najvećim delom sniman u Banjaluci i Trebinju.
- Volim filmove koji su zabavni i duhoviti, ali da u sebi imaju i „ono nešto“, što ih čini drugačijima i daje im dublju notu, nešto zbog čega film ne zaboravite čim izađete iz bioskopske sale, već vam u malom mozgu ostaju slike ili pitanja, ili prosto emocije. Nadam se da je ovaj film takav. Još jedan veliki plus je činjenica da je reč o takozvanoj roud komediji - istakao je režiser Milorad Milinković.
Film rađen u produkciji „Aquarius Ogilvyja“ iz Banjaluke i „Rekreativne produkcije“ iz Beograda govori o grupi mladih ljudi koji na putu za veliki rok festival provode nezaboravni raspust pun avantura.
U komediji neobičnog imena glavne uloge pripale su novim nadama naše glumačke scene, Zlatanu Vidoviću i Vujadinu Miloševiću. Glavne ženske role poverene su njihovim koleginicama Jelisaveti Orašanin i Katarini Ilić. U filmu se sreću sasvim slučajno, kako to u zduhačkim pričama i biva, i svako zbog svog posla kreće u Banjaluku. Njih dve da bi snimile reklamni spot za osiguravajuću kuću koju u filmu producira Marko Živić, a režira Nikola Kojo, a njih dvojica da bi stigli na Demofest koji počinje na Kastelu. Nikola Pejaković kao „zduhač“ postaje saputnik naših glavnih junaka „osveženih“ sokom od kleke. Zamena identiteta sa novom rep zvezdom G Spot Tornadom, koga glumi Žika Todorović, stvara novi urnebesni zaplet.
- Bilo je veliko zadovoljstvo glumiti sa ovim mladim talentovanim ljudima. Budući da smo u filmu direktno povezani, Nikola Kojo i ja odlično smo se zabavljali. Uloga producenta koji pokušava da napravi filmski spot bez novca veoma me je zabavila. Verujem da će rečenica „Kako te nije sramota da tražiš svoje pare“, koju upućujem Nikoli Koji, kome je u ovom filmskom ostvarenju pripala uloga reditelja, postati antologijska uzrečica u svakodnevnom govoru - kaže za magazin „Hello!“ Marko Živić koji će, inače, na dan premijere ovog filma u Beogradu proslaviti trideset deveti rođendan.
- Budući da sam poslovno prezauzet, nisam imao vremena da za svoj rođendan 4. aprila osmislim i organizujem specijalnu proslavu. Zato sam odlučio da sledećeg dana u isto vreme proslavim rođendan, kao i premijeru filma „Zduhač znači avantura“.
Na naše pitanje da li će premijeri filma i proslavi njegovog rođendana prisustvovati i njegova devojka, poznata manekenka Nena Ilić, popularni umetnik dodaje:
- Nena je u Los Anđelesu, tako da ne verujem da će stići na moj rođendan, ali ona voli da priređuje iznenađenja, pa se nikad ne zna. Ne brinite, kada se budem ženio, prvi ćete imati tu informaciju.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još