Nenad i Ksenija Milijaš: Stvoreni jedno za drugo

Nenad i Ksenija Milijaš: Stvoreni jedno za drugo

Autor: | 03/04/2011

0


U susret godišnjici braka, koju će proslaviti početkom maja ove godine, uspešni fudbaler engleskog „Vulverhemptona“ Nenad Milijaš i izabranica njegovog srca Ksenija uživaju u čarima Engleske, gde trenutno žive. Od kada su stali na ludi kamen, njih dvoje prvi put govore o braku, bajkovitom životu u Engleskoj, kao i o želji da se uskoro ostvare u ulozi roditelja. Budući da se Nenadov klub nalazi u Vulverhemptonu, on i njegova supruga su u tom malom gradu našli svoj idealan dom, koji je smešten usred predivne šume.
- Nikada ranije ni Ksenija ni ja nismo imali prilike da boravimo u Engleskoj, koja je zaista predivna zemlja. Uživamo i veoma nam je lepo. Brzo i lako smo se navikli na novi život. I dalje sam nostalgičan, ali budući da sada sa mnom živi moja supruga Ksenija mnogo mi je lakše. Život u Vulverhemptonu je mnogo mirniji nego u Beogradu. Nema frke i jurnjave, što mi je na početku malo i nedostajalo, ali brzo sam se navikao na takav tempo, čak mi i njihova klima prija. Mi se nalazimo u središnjem delu ostrva gde je klima najumerenija, sa malo padavina - na početku razgovora za magazin „Hello!“ govori uspešni fudbaler Nenad Milijaš, a na njegove reči nadovezuje se njegova supruga Ksenija.
- Prvih mesec dana trebalo nam je da se prilagodimo. Najpre smo živeli u hotelu. Čim smo našli odgovarajuću kuću i kada smo se uselili, sve je bilo mnogo lakše. Kuća u kojoj smo se nastanili bila je potpuno nameštena i uređena po mom ukusu. Velike prostorije i prostrane sobe u bež-beloj varijanti raspoređene su na dva sprata, tako da nije bilo potrebe bilo šta menjati - kaže Ksenija i dodaje da je veoma zadovoljna mestom u kome žive jer je mirno, a udaljeno samo sat i po od Londona, tačnije pola sata vožnje kolima od Birmingema.
Supruga proslavljenog fudbalera Milijaša kaže da se potpuno prilagodila životu u Engleskoj. Ne propušta nijednu utakmicu njenog supruga, a za sebe kaže da je jedan od glasnijih navijača u publici.
- Volim sport, naročito fudbal jer ga igra neko ko je meni jako blizak. Idem na skoro sve Nenadove utakmice koje se igraju u Vulverhemptonu, a ponekad putujem sa njim i u obližnja mesta. Vatreni sam navijač. Veoma sam glasna, nekada i preterujem, umem da budem baš žestoka - kaže Ksenija.
- Volim kada je moja supruga u publici. Nemam tremu od nje. Drago mi je da neko od mojih prijatelja ili članova porodice prati moje utakmice, jer posle meča volim da čujem kako je bilo. Moj otac mi je bio i ostao najveći kritičar još od malena - priča Milijaš.
- Igrači su me odlično prihvatili. Mnogo su mi pomogli da se prilagodim novom načinu igre fudbala i sportskog razmišljanja. Trude se da što kvalitetnije savladam engleski jezik, kako bi se savršeno razumeli. Njihov način igre se znatno razlikuje od srpskog. Mnogo je brži i oštriji - kaže Nenad.
Dok je njen suprug na treninzima, Ksenija je na kvalitetan način organizovala svoje slobodno vreme.
- Moj suprug je samo sat i po dnevno na treningu. Ode u deset ujutro, a vrati se do jedan sat posle podne. Za to vreme, budući da sam privela studije kraju, spremim ručak i odem na vežbe u teretanu. U Vulverhemptonu dani polako prolaze tako da imamo dosta vremena da se viđamo sa prijateljima i da idemo u šetnju. U svakom slučaju ja sam žena koja želi da ima svoj posao, ali trenutno Nenadova karijera mi je prioritet i mislim da je primarno i neophodno da budem uz njega. Sada sam mu najpotrebnija - kaže Ksenija i dodaje da su ona i Nenad obišli znamenitosti ove ostrvske zemlje.
- Posetili smo Mančester i Birmingem. Obišli smo nekoliko zanimljivosti u tim gradovama, kao, na primer, najstariji most u Engleskoj. Ima mnogo lepih mesta, tako da tek planiramo da putujemo i obilazimo turističke atrakcije - priča zgodna brineta i ističe da su se ona i njen suprug navikli na hranu u Engleskoj.
- Navikli smo se na englesku hranu, a volimo da spremamo i našu. Njihova hrana je slična našoj, jaka i začinjena. Ipak, neki naši specijaliteti, poput sarme i kupusa, mi nedostaju - kroz osmeh priča simpatični fudbaler. Mada su se upoznali sa mnogim strancima, Ksenija i Nenad najviše vremena provode s ljudima sa našeg govornog područja.
- Iako imam odlične kolege, češće se Ksenija i ja viđamo sa našim ljudima. Nikola Žigić živi blizu nas, i kad god idem u Londom, vidim se sa Banetom Jovanovićem. Tamo se i najbolje šopinguje - kaže dvadesetosmogodišnji sportista.
- Vulverhempton je dobar za kupovinu na „brzaka“, ali ipak, ako želite kvalitetan šoping, neophodno je da odete do Londona, možda čak i do Birmingema ili Mančestera. Njihovi tržni centri su odlični - ističe Ksenija i dodaje da je njihov odnos svakim danom lepši i kvalitetniji.
- Naša veza je postala bolja. Smatram da prava ljubav u braku, pogotovu kada stignu deca, postaje čvršća. Sklapanje braka i boravak u Engleskoj još više nas je zbližio, više smo upućeni jedno na drugo. Deca su božja volja, koja se ne planira, tako da se radujemo i iščekujemo da nam se što pre desi. Deca su kruna i najveće bogatstvo svake majke i oca - kaže lepša polovina Nenada Milijaša i napominje da još ne razmišljaju kako će proslaviti njegov rođendan i prvu godišnjicu braka.
- Još ne znam gde ćemo ta dva važna datuma proslavliti, ali je verovatno da će nam zbog te prilike u goste svratiti naši roditelji. Sve zavisi od Nenadovih utakmica i od toga da li će baš tog datuma biti u karantinu ili ne. Ukoliko budemo imali sreće da svi budemo na okupu, proslavićemo to na najlepši mogući način - završava Ksenija Milijaš.

Piše: Jelena Popović

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin