Dragan i Ivana Mrđa: Život kao igra puna neočekivanih obrta

Dragan i Ivana Mrđa: Život kao igra puna neočekivanih obrta

Autor: | 02/04/2011

0

Naizgled savršen dan u samo jednom trenutku pretvorio se u noćnu moru za našeg fudbalskog reprezentativca i igrača „Siona“ Dragana Mrđu i njegovu porodicu kada je na početku utakmice koju je njegov tim igrao protiv „Ciriha“ povredio levo koleno. Iako su se pre detaljnih pregleda nadali da povreda nije teška i da će naš proslavljeni fudbaler uskoro moći da se vrati na teren, ispostavilo se da je Mrđa pokidao ukrštene ligamente na kolenu zbog čega će morati da napravi pauzu u igri najmanje pola godine. Međutim, i pored toga što mu sleduje dug oporavak, ovaj uspešni sportista nije klonuo duhom, a njegova supruga Ivana tvrdi da je Dragan najjača osoba koju poznaje i da će sigurno iz ove neprijatne situacije izaći kao pobednik. 

- Tog dana nisam otišla na utakmicu već sam sedela kod kuće sa našom trogodišnjom kćerkom Srnom i ženom koja nam pomaže u kući i gledale smo meč na televiziji. Čekali smo gol već u prvim minutima, jer nas je Dragan na to navikao i u poslednje vreme bio je u odličnoj formi, ali onda se desilo ono što niko nije očekivao. Odmah mi je bilo jasno o čemu se radi i samo sam čekala da mi se javi. U životu je dovoljan sekund da se dese nezamislivo dobre ili loše stvari. Nažalost, taj sekund ne može da vrati vreme, ali sve ima svoje zašto - tvrdi supruga našeg poznatog sportiste koji se posle ove povrede nadao da nije pokidao ligamente kolena, ali su detaljni pregledi utvrdili da se to ipak dogodilo.
- Posle pregleda magnetnom rezonancom pokazalo se da su pokidani ukršteni ligamenti i da mi predstoji duga pauza. Iako je nezahvalno davati prognoze u ovom trenutku, lekari su mi rekli da ću u najboljem slučaju moći da se vratim na teren kroz šest meseci. Još ne mogu da verujem da mi se ovakva povreda dogodila baš sada kad sam ušao u formu golgetera i kada su pred našom reprezentacijom i mojim klubom „Sionom“ izuzetno važne utakmice. Nažalost, ništa ne mogu da promenim i zato već sada počinjem da mislim na oporavak, kako bih se što pre vratio fudbalu - objašnjava sportista koji će uskoro operisati koleno. Njegova supruga se nadovezuje:
- Dragan kaže da mu se ova povreda desila u najgorem mogućem momentu, a ja tvrdim da, ako je već morala da se desi, onda je to sigurno najbolji trenutak. U životu su nam se mnogo puta dešavale ružne stvari, ali on je uvek iz svih situacija izlazio kao pobednik. On je neverovatno jaka osoba i kod njega se uvek dese čuda i kada je reč o lošim ili dobrim stvarima.
Posle brojnih konsultacija sa stručnjacima, poznati sportista odlučio je da operaciju kolena poveri prestižnom hirurgu iz Ženeve koji je zvanični lekar švajcarskog nacionalnog skijaškog tima, dok će tokom oporavka biti u Sionu, ali će dolaziti i u Srbiju. Osim bezrezervne suprugine podrške, Mrđi veliku snagu daju i njegovi saigrači iz reprezentacije, kojima će veoma nedostajati tokom predstojećih utakmica.
- Iz ove perspektive, drugovima iz reprezentacije na prvom mestu želim da budu zdravi, a tek posle toga da nas pobedama dovedu bliže Evropskom prvenstvu. Uvek ću biti uz njih, kao i uz saigrače Siona koje takođe očekuju važne utakmice - zaključuje Mrđa.

Piše: Ivana Nikolić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin