Maja Nikolić i Miloš Bojanić do daljnjeg zabranjeni na Pinku!

Maja Nikolić i Miloš Bojanić do daljnjeg zabranjeni na Pinku!

Autor: | 01/03/2011

0

Nakon što je povodom govora mržnje koji su, pominjući Jevreje, koristili Maja Nikolić i Miloš Bojanić, reagovao je Artur Kol, ambasador Izraela u Srbiji koji je u saopštenju naveo da je „zgrožen antisemitskim sadržajem koji je nedavno emitovan na programu ‘Dvor’ televizije Pink“.
- Svedoci smo porasta antisemitskih incidenata u Srbiji, a poslednji u nizu ujedno je i najvidljiviji. Ova činjenica izaziva zabrinutost i zahteva punu pažnju relevantnih državnih organa  - poručio je ambasador, posle čega je odmah reagovala televizija Pink i u otvorenom pismu naslovljenom na njegovu ekselenciju, između ostalog, istakla da će Maja i Miloš do daljnjeg biti zabranjeni u njihovom programu! Saopštenje TV Pink prenosimo u celosti...

- Obraćamo Vam se povodom stavova antisemitskog karaktera koje su saopštili dvoje učesnika reality programa "Dvor" koji se emituje na našoj televiziji. Kao prvo, TV Pink najoštrije osudjuje izjave ovakve sadržine koje su se, nažalost, emitovale na našoj televiziji uživo u programu. Podsećamo da se Pink kao emiter odmah nakon ovog incidenta ogradio od incidenta izvinjavajući se svim pripadnicima jevrejskog naroda i svim gledaocima, kojima je ovaj sadržaj na bilo koji način povredio osećanja i dostojanstvo. Takodje smo reagovali diskvalifikacijom takmičara, sa svim daljim konsenkvencama koje podrazumeva diskvalifikacija.
Kao drugo, želimo da naglasimo da je uređivačka politika TV PINK uvek iskazivala duboko poštovanje prema jevrejskom narodu i veliki respekt prema jevrejskoj državi te da smo kao televizija uvek nastojali da doprinosimo unapređivanju prijateljskih odnosa između jevrejskog i srpskog naroda a što se između ostalog, manifestovalo i kroz izuzetno dobru saradnju sa
Ambasadom Republike Izrael, za vreme mandata Njene Ekselencije gospodje Yaffa Ben Ari, čije smo akcije i projekte u Srbiji svesrdno i iskreno medijski podržavali. Nadamo se da navedena saradnja najbolje oslikava naše opredeljenje prema jevrejskom narodu i državi s jedne strane i protivljenje i osudu svakolikog antisemitizma s druge strane.
Želimo takodje da Vas obavestimo da smo kao emiter odlučili da osobama koje su našu televiziju iskoristile za iznošenje svojih privatnih stavova potpuno neprihvatljive sadržine koji su u potpunoj suprotnosti sa uređivačkom politikom TV PINK, uskratimo mogućnost pojavljivanja u našim programskim segmentima do daljeg.
U nadi da će ovo obraćanje otkloniti bilo kakve eventualne dileme u vezi stava TV PINK povodom predmetnog događaja, molimo Vas da primite naše duboko izvinjenje zbog incidenta koji se dogodio uz veru da će buduća saradnja naše televizije i Ambasade Izraela na najbolji način demonstrirati odnos poštovanja i respekta naše televizije prema Vašem narodu - kaže se u saopštenju!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin