Danijela Jankov pozirala sa sestrom Irenom, pokazavši da ih objektiv fotoaparata podjednako voli

Danijela Jankov pozirala sa sestrom Irenom, pokazavši da ih objektiv fotoaparata podjednako voli

Autor: | 17/02/2011

0

Voditeljka emisije „Ekskluziv“ Danijela Jankov prilikom sklapanja odevnih kombinacija uvek se rukovodi pravilom „manje je više“, pa tako uglavnom oblači farmerke i jednostavne majice, dok joj pri odabiru garderobe za značajne prilike pomaže njena sestra Irena sa kojom se prvi put zajedno fotografisala za naš magazin. Iako se, pre nego što je počela da radi na televiziji, dve godine uspešno bavila manekenstvom, ova lepa plavuša nikada nije polagala mnogo pažnje izboru garderobe, ali zato veoma vodi računa o negi lica i kose, čemu ju je još u detinjstvu naučila majka.

Da li vam je potrebno mnogo vremena da se spremite za izlazak?
- U tome sam veoma brza, pa tako za petnaestak minuta mogu da se istuširam, našminkam i obučem. U našoj kući se samo moja sestra Irena dugo sprema, pa je tako u stanju da po tri sata stoji pred ogledalom kako bi izabrala odgovarajuću odevnu kombinaciju, ali to je verovatno zsto što nema šta pametnije da radi u tom trenutku. Za razliku od mene, ona prati modu i odlična je u osmišljavanju stajlinga, tako da mi često pomaže pri odabiru garderobe. Mislim da bi ona bila odličan stilista, ali za sada nema ambiciju da se bavi tim poslom.

Jeste li nekada pokušali da je nagovorite da počne da radi kao stilista?

- Jesam, ali bezuspešno. Mada bih ja više volela da se ona bavi manekenstvom jer je vrlo lepa, visoka i mršava. Ali, za razliku od mene ona nema nikakvu želju da se javno eksponira iako se čitavog života trudim da to probudim kod nje. Mislim da ću ipak uspeti da je nagovorim.

Razmenjujete li vas dve nekada garderobu?
- Ta razmena vrši se samo u jednom pravcu, jer ona uzima moje stvari, ja njoj poklanjam moju odeću, dok njenu ne diram. Ali mi ona često pomaže u izboru garderobe.

Idete li nekada zajedno u šoping?
- Najviše volim da idem u šoping sa Irenom, jer po njenom pogledu uvek mogu da zaključim da li mi nešto lepo stoji ili ne. Kada idem sama u kupovinu, ne umem da donesem odluku bez njene pomoći. Čak i kada mi se desi da mislim da mi nešto odlično stoji, a ona misli suprotno, uvek je poslušam.

Da li vam majka nekada daje savete u vezi sa modom?

- Mama mi je uvek bila uzor u tome kako jedna žena treba da izgleda i da se neguje. Ona nas je naučila da moramo da vodimo računa o izgledu i da uvek budemo lepe, čiste, ispeglane i našminkane, ali u skladu sa prilikom za koju se spremamo.

Vodite li računa o tome da vam lice, kosa i nokti uvek besprekorno izgledaju?
- Naravno, ali sve u granicama normale. Ne idem na klasični tretman lica, ali zato sama redovno radim piling i stavljam masku, pošto je to neophodno s obzirom na to da zbog posla svakodnevno na licu imam scensku šminku. O mojoj kosi vode računa stručnjaci iz frizerskog salona koji mi prave frizure za emisiju, dok kod manikira i pedikira odlazim redovno.

Malo je poznato da ste se pre nego što ste postali voditeljka bavili manekenstvom. Kako ste počeli da radite taj posao?
- To je bilo sasvim slučajno. Sa roditeljima sam bila na ručku u jednom restoranu na Slaviji kada mi je prišla direktorka agencije „Forma Viva“ i rekla mi da bih mogla da se bavim manekenstvom. Ona mi je tada predložila da učestvujem na takmičenju „Elite model Look“, što sam i učinila. Te godine je učesnica bila i Bojana Barović, a pobedila je Marina Bukvić.

Kojim pravcem se kasnije razvijala vaša karijera?

- Još neko vreme sam bila u agenciji „Forma Viva“, a onda sam počela da radim u agenciji "Click“. Tada sam učestvovala na mnogim modnim revijama, međutim, ubrzo sam napustila i tu agenciju i prešla u „Fox“, gde sam se najduže zadržala. Imala sam priliku da snimam reklame za mnoge prestižne firme kao što su „Panten prove“, „Koka-Kola“, „Eurosalon“, i to mi je bilo interesantnije, jer sam u reklamama i glumila, što je bio veći izazov.

Zbog čega ste napustili poziv manekena?
- Bila sam svesna da nisam dovoljno visoka da bih mogla da napravim svetsku karijeru, tako da moje ambicije u tom poslu nisu bile velike. Rad u domaćim agencijama mi je u jednom trenutku dosadio, pa sam odlučila da ga napustim kada sam upisala fakultet.

Imate li prijatelje iz tog vremena koji su kasnije napravili svetsku karijeru?
- Moj tadašnji dečko Ivan Gevičić otišao je u inostrastvo gde je radio za mnoge poznate kreatore i brendove, a naš čuveni maneken Andrija Bikić takođe je moj drug iz škole. Naravno, tu su i Marina Bukvić i Bojana Barović, koje su veoma uspešne u inostranstvu, a ima mnogo još naših devojaka koje su dosta radile „napolju“, pa tako, recimo, kada sam bila u Istanbulu, na većini bilborda sam viđala devojke iz Beograda.

Da li vam je nekada nedostajao manekenski posao?

- Jeste, ali sam samo nekoliko meseci pošto sam prestala da se bavim manekenstvom počela da radim na „BK televiziji“, pa sam to kroz različita fotografisanja za novine nadomestila.

Interesantno je da je vaš prvi posao na televiziji bio da vodite emisiju o reklamama. Jeste li bili zadovoljni tim angažmanom?
- Bila sam presrećna kada su mi ponudili da vodim emisiju „Metamorfoza“, koju je pre mene radila Sandra Suša, jer mi je to bila omiljena emisija na televiziji. To je bilo kao božji dar, jer sam počela da radim na mojoj omiljenoj televitiji, i to moju omiljenu emisiju.

Da li vam je to što ste se bavili manekenstvom pomoglo da ranije od svojih vršnjakinja izgradite stil odevanja?
-Naprotiv. Pošto sam u vreme kada većina mladih devojaka počinje da gradi svoj stil bila model, što je podrazumevalo da drugi misle o tome šta trebam da nosim, dogodilo se da ni danas nemam izgrađen sopstveni stil. Zbog toga obično nosim samo farmerke i neku jednobojnu majicu.

Kako se oblačite kada birate garderobu za večernje izlaske?

-Ni tu ne postoji velika razlika, ali se, kada polazim u grad, lepše našminkam i obično nosim obuću sa visokim potpeticama.

Postavljate li nekada uslove stilistima koji vam biraju garderobu koju ćete nositi u emisiji?
-Ne, nikada pošto smatram da svako treba da radi svoj posao. Mislim da bi svaka voditeljka trebalo da, pre nego što počne da se bavi tim poslom, ode na kratak kurs manekenstva kako bi naučila da stilisti imaju zadatak da biraju garderobu, šminkeri da šminkaju, dok je naše samo da vodimo emisiju. Kao što meni šminkerka nikada ne govori kako bi trebalo da izgovorim neku rečenicu, tako ni ja njoj nikada ne pričam kako treba da me našminka, niti govorim stilistkinji šta treba da mi obuče. Moj jedini uslov je da na sebi nemam providnu garderobu, odnosno da ne budem polugola. Raduje me činjenica što ne moram da brinem o tome šta trebam da nosim kada radim emisiju tako da se ljudima koji su zaduženi za moj izgled ne mešam u posao.

Koliko često vam se dešava da kada se spremate za neki izlazak pomislite da nemate šta da obučete?
-Uvek mislim da nemam šta da obučem, ali to je valjda normalno.

Na koji odevni predmet nikada ne žalite da potrošite novac?
-Na farmerke. Stalno mi se čini kako nemam dovoljno farmerki, ali, ako otvorite moj ormar, videćete da one čine veći deo moje odeće. Volim i jednobojne bluze koje imaju interesantne krojeve. Pošto sam poslednjih nekoliko godina počela da se oblačim ženstvenije, nije mi žao ni da izdvojim novac za dobru torbu ili cipele kao što to čini Keri Bredšo.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Andreja Damnjanović
Stilistkinja: Tijana Todorović
Frizura i šminka: Srđan Petković za „Hair and Make-up studio“, Mileševska 47, 011 / 383 - 00 - 87
Mesto snimanja: Disko „Pevac“, Gračanička 15, telefon: 066 / 9000 - 66

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: danijela jankov