Aleksandra Berček-Jelić i Petar Jelić: Nekonvencionalni dvojac zaljubljen u muziku

Aleksandra Berček-Jelić i Petar Jelić: Nekonvencionalni dvojac zaljubljen u muziku

Autor: | 12/02/2011

0

Violončelistkinja i frontmen kvarteta „Studio Alektik“ Aleksandra Berček-Jelić i njen suprug, poznati gitarista „JU grupe“, Petar Jelić u skladnom su braku od aprila prošle godine. Uspešni i talentovani muzičari žive i rade u dva grada, Beogradu i Novom Sadu.
Atraktivna muzičarka osnovala je poznati kvartet pre tri godine, a specifičan projekat mešavina je više muzičkih žanrova. Petar u Novom Sadu ima školu popularne muzike „Kulturno sklonište“, u kojoj polaznicima drži časove gitare.
U aprilu prošle godine par se venčao u Kanadi, a sklapanju braka prisustvovalo je petnaestak njihovih prijatelja iz Vankuvera. Nekonvencionalna svadba podrazumevala je i neobičan stajling poznatog para, a njihova ljubav je dobila potvrdu na papiru posle četiri godine zabavljanja. Bračni par, Petar i Aleksandra, na početku razgovora za „Hello!“ najpre govore o svom modnom stilu i da li garderobu usklađuju kada izlaze zajedno.

Aleksandra:
Moj stil se mnogo razlikuje na sceni i van nje. Kad nastupam, uvek sam na visokim potpeticama, dok privatno sve ređe nosim štikle. Moj stil odevanja je nonšalantan, a kad kupujem odeću, uvek biram neobične komade.
Petar:
Ne usklađujemo se, svako ima svoj stil, ali mi znači njeno mišljenje. Garderoba treba da odražava mentalno stanje onoga ko je nosi. Inače, oboje se brzo spremamo. Ranije mi je duže trebalo da se obučem, a sada neposredno pred izlazak brzo odlučim u čemu ću izaći. Takva je i Aleksandra.

Idete li zajedno u kupovinu?
Petar:
Kada smo u Beogradu, ne idemo zajedno u šoping. Najčešće kupujemo kada odemo na put. Obnavljam garderobu samo kada imam potrebu za tim, ili kada mi se baš nešto dopadne. London je moj omiljeni grad za šoping, kao i Barselona i Minhen, tamo je garderoba po mom ukusu. I Njujork se poklapa sa mojim neobaveznim stilom odevanja. Ne osećam se prijatno kada treba da se detaljno sredim. Odelo nisam obukao deset godina. Na venčanju sam nosio smešnu kombinaciju - roze pantalone, sivu košulju, roze šal i karirane cipele. Nismo hteli klasično venčanje, pa se zato nismo ni klasično obukli. Više volim da kupim jedan dobar komad nego nekoliko sitnica. Ako mi neka stvar odgovara, kupim po nekoliko odjednom. Recimo, skoro sam kupio deset istih potkošulja. Inače, koža mi je prilično osetljiva, pa pazim na sirovinski sastav materijala. Kada shvatim da sam kupio neku stvar koja mi se ne sviđa, uvek je poklonim.
Aleksandra:
Kada putujemo, obožavamo da zajedno idemo u šoping. Meni je omiljena zemlja za kupovinu garderobe Amerika. Moja sestra radi u robnoj kući „Luj Viton“ u Parizu i ima propusnice za sve velike rasprodaje, tako da i tamo imam privilegiju pri šopingu, pa mi je taj grad dobar za nabavku formiranih stvari. Nije mi bitno da je nešto skupo, već kvalitet.

Pada li vam teško da živite na relaciji Novi Sad - Beograd?

Petar: Ništa mi nije teško, takav sam tip. Umeo sam i po nekoliko puta dnevno da se vozim od Novog Sada do Beograda i nazad, što je, naravno, iscrpljujuće. I pre nego što sam se oženio sa  Aleksandrom, koja je iz Novog Sada, često sam dolazio u taj grad. Pre tri godine sam u vojvođanskoj prestonici otvorio „Kulturno sklonište“, školu popularne muzike gde držim časove gitare, dok u Beogradu najčešće imam poslovne sastanke i probe benda, sa kojim obično nastupam vikendom.

U aprilu ćete proslaviti godišnjicu braka. Kako ćete je obeležiti?
Aleksandra:
Moja želja je da za godišnjicu odemo na neko zanimljivo putovanje, jer smo se baš na jednom interesantom mestu i venčali. Isplanirala sam tada da obavimo dobar šoping. Pre toga ćemo morati da upriličimo žurku za društvo.
Petar:
Već pet godina smo zajedno i svaku godišnjicu proslavljamo sami. No, kako smo za svadbu pobegli u Kanadu i tamo se venčali, željni smo da napravimo dobro zezanje za društvo, jer smo sa starijima već proslavili u Beogradu, po povratku iz Kanade. Na neki način smo ostali dužni našem društvu.

Gde ste proveli Novu godinu?
Petar:
Nastupao sam sa bendom na Zlatiboru, a sa mnom su bili Saška i naš pas Ljubica. Hteli smo nekoliko dana da ostanemo da uživamo na planini, ali smo imali obaveze. Nedavno smo se preselili u novi stan, pa je ostalo mnogo nedovršenih poslova.

Kako napreduju radovi u stanu?

Aleksandra: Dopunjavali smo se u sređivanju i dekoraciji. Petar je bio zadužen za raspored, a ja sam birala komade nameštaja. Inače, stan smo uredili u modernom duhu, a sve je u crnoj, beloj i bordo boji. Minimalistički je sređen, podseća na japanske domove. Pojedini komadi nameštaja su čudni, neobičnih oblika.
Petar:
Radovi su praktično gotovi, ali još traje renoviranje drugog stana koji smo uzeli za potrebe moje muzičke škole. To je salonski stan u zgradi iz 1904. godine, koji kompletno renoviramo. Trenutno tamo izgleda kao na ratištu. Zato još nismo otišli na skijanje, ali ionako oboje više volimo da odemo kada je manja gužva na planini. Budući da oboje imamo privatne firme, a samim tim i mnogo obaveza, radije odlazimo na produžene vikende, i to više puta godišnje.

Vaša velika strast je vožnja biciklom.
Petar:
Tri meseca pre nego što je pao sneg, često sam sa prijateljima vozio bicikl na Fruškoj gori. Stavili bismo bicikle na nosače automobila i po šest sati „vitlali“ po planini. Kući bismo se vraćali prljavi od blata, jer ne vozimo po stazama, pa često padamo i sudaramo se.

Da li ćete pustiti kosu?
Aleksandra:
Ne, kratka kosa je i dalje moj izbor. Dopada mi se tako, kao i Petru. I dok sam bila mlađa, imala sam kratku kosu jer je to praktično i nekako sam svoja sa dečačkom frizurom.

Kada ste nabavio kućnog ljubimca?

Petar: Prošlog novembra Aleksandra je sa štenetom došla u moju školu i zamolila me da ga zadržimo, jer je bilo isuviše malo da bi ostalo na ulici. U prvi mah mi se nije svidela ta ideja, međutim, tokom vožnje do naše kuće, već sam bio gotov - zaljubio sam se u Ljubicu i sada je član porodice. Inače, pre toga smo udomili mnoge kučiće.
Aleksandra
: Ljubica je vezana za nas oboje i od svakog nešto očekuje. Petar je veći autoritet, a ja sam zadužena za maženje. Petar je u porodici „vođa čopora“, mada je oboje hranimo.

Oboje ste uspešni i dokazali ste se u svom poslu. Planirate li  potomstvo i kada?
Aleksandra:
Mi to jako želimo. Planiramo proširenje porodice i radujemo se tome, ali ne znamo tačno kada će se to desiti.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Andreja Damnjanović
Stilista: Tijana Todorović
Frizura i šminka: Ana Spasojević za „Hair & Make-up studio“, Mileševska 47 , 011 / 383 - 00 - 87

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: petar jelic