Mima Karadžić otkriva: Bjela i Brstina me ne ostavljaju na miru!

Mima Karadžić otkriva: Bjela i Brstina me ne ostavljaju na miru!

Autor: | 10/02/2011

0

Nakon brojnih duhovitih epizoda koje su obeležile hitove domaće kinematografije, glumac Milutin Mima Karadžić odnedavno ponovo spektakularno zasmejava publiku. Dva aktuelna projekta u kojima ga trenutno gledamo: film „Montevideo, bog te video“ i hit predstava beogradskog Ateljea 212 „Ratna kuhinja", svaki na svoj način izazivaju navalu publike na pozorišne i bioskopske blagajne. Za uloge komičara od čijih šala na oči naviru suze od smeha specijalizovao se još na Akademiji, jer je rano shvatio da „svašta nešto možete da se kaže kroz šalu", a od prijatelja i scenariste Stevana Koprivice, sa kojim je radio „Ratnu kuhinju", naučio je da se čak i rat može pobediti smehom. Na pitanje, prihvata li šalu na svoj račun:

- Da, vrlo! To možete pitati Bjelu i Brstinu. Na snimanjima i zajedničkim ručkovima tema sam uvek ja! Zadirkuju me bukvalno za sve - od porudžbina u kafani do udvaranja ženama.
Osmislili su čak i posebne stavke: Mima u gradu, Mima na plaži, Mima u Budvi... Inače, moj smisao za humor zavisi od situacije - ponekad je grub, ponekad ležeran, a ponekad ume i da naljuti ljude
Poznati glumac ne krije da je veliki hedonista, te se trudi da sebi priušti sve stvari u kojima uživa.
- Umesto hedonizmom, ja to nazivam lepim življenjem. Poenta je da čovek poželi ono što mu je dostupno. Sebe u toj slici vidim svakog leta - leškarenje na Adi Bojani dok pijuckam neko
dobro, rashlađeno vino, u pozadini se okreće tek ulovljena riba, pa još ako je tu i jedan par snenih očiju koje vas posmatraju, to je onda pravo uživanje. Kada bi se ljudi koji žive od prosečne plate bavili onim što mogu sebi da priušte od tog novca, a ne razmišljanjima o tome koliko miliona ima neki fudbaler, mislim da bi svako pronašao svoju idealnu sliku uživanja - kaže Mima za Press.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti