Podeljeni Oskari: Ceca Kitić ličnost godine, Nataša Bekvalac najbolja pop, a Rada Manojlović folk pevačica!

Podeljeni Oskari: Ceca Kitić ličnost godine, Nataša Bekvalac najbolja pop, a Rada Manojlović folk pevačica!

Autor: | 02/02/2011

0
Ličnost godine Svetlana Kitić... Najbolja folkerka Rada Manojlović... Pop pevač godine Sergej Ćetković
Oskar popularnosti, na kome su proglašeni najbolji pevači, glumci, voditelji i sportisti za 2010. godinu u 18 kategorija održan je sinoć u Sava centru. Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji statuetu za ličnost godine dobila je Svetlana Kitić, dok su titulu najboljih folk i pop pevača poneli Haris Džinović, Radmila Manojlović, Sergej Ćetković i Nataša Bekvalac. Oskar popularnosti za najbolju seriju otišao je u ruke ekipi kultne serije „Selo gori, a baba se češlja", dok su za najbolje glumce proglašeni Nebojša Glogovac i Ljiljana Stjepanović.
Voditeljski par, glumci Sloboda Mićalović i Nikola Đuričko, čitali su imena najboljih među najboljima, dok se dvoranom prolamao gromoglasan aplauz kao znak podrške pobednicima. Inače, Oskar popularnosti organizovao je magazin „Blic puls".
Vlatko Stefanovski

Specijalnu nagradu koja nosi ime Zorana Predića dobio je legendarni glumac Velimir Bata Živojinović. Po svoj Oskar za najbolju pop pevačice nije došla Nataša Bekvalac, uz obrazloženje da joj otac ima zdravstvene probleme. Svoj Oskar nove folk dive Rada je posvetila pokojnoj majci. Za film godine proglašen je prvenac Dragana Bjelogrlića „Montevideo, bog te video". U kategoriji najbolje radio-emisije, drugu godinu zaredom pobedio je tandem iz „Buđenja", Gorica Nešović i Dragan Ilić. Naši najbolji teniseri Jelena Janković i Novak Đoković poneli su krunu sportista godine. Sa dva Oskara u ruci kući je otišao voditelj Ivan Ivanović, čija emisija i voditeljsko umeće su proglašeni najboljim u prethodnoj godini. Laureat za e-Oskara je grupa „Zemlja gruva". Oskar za ličnost koja je obeležila prethodnu godinu podelili su teniseri Srbije, dok je za muzičku grupu godine proglašen „Električni orgazam". Muzičari Vlatko Stefanovski i Stefan Milenković nagrađeni su za koncert godine. U istoj nominaciji, ali za goste iz regiona, Oskar je dobila grupa „Parni valjak" za koncert u „Beogradskoj areni".

Montevideo Bog te video

Osim nagrađenih pevača, publiku su u revijalnom delu zabavljali Ana Stanić, Marko Kon, Lena Kovačević, grupe „Riblja čorba", „Ju grupa", Jelena Tomašević, Leo Martin..
Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin