Toma Zdravković konačno dobija ulicu u Beogradu!

Toma Zdravković konačno dobija ulicu u Beogradu!

Autor: | 23/01/2011

0

Toma Zdravković, legenda narodne muzike, dobiće ulicu u Beogradu. Dve decenije posle smrti. Komisija za imenovanje ulica i trgova u Beogradu prihvatila je, naime, predlog Tominih obožavalaca sa „Fejsbuka“ (120.000 „registrovanih“).
- Odluku da se ime Tome Zdravkovića nađe u rezervnom fondu za imenovanje neke ulice usvojili smo 6. decembra prošle godine - kaže za „Novosti“ Slobodan Stanimirović, predsednik komisije. - Sada ćemo potražiti odgovarajuću ulicu koja bi mogla da ponese njegovo ime. Nadam se da ćemo to završiti do 30. septembra kada će biti obeleženo dvadeset godina od kada nas je napustio.
Predsednika komisije iznenađuje da predlog nisu uputile Tomine kolege, koje ga svakog dana „svojataju“ i pevaju njegove pesme kao svoje.
- Lepo je što je ovakav predlog uopšte stigao posle toliko godina, ali mi je, kao čoveku, krivo što je izostala kolegijalnost - kaže Stanimirović.
Toma Zdravković je važio za narodnjačkog šansonjera i pevača tuge. Bio je poznat kao boem, šarmer i šmeker. Nije bio ni najzgodniji, ni najbolji pevač, ali je bio - neponovljiv. Otišao je 30. septembra 1991. godine, u 53. godini života.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti